Koncerti

Dirty Skunks: DODHEIMSGARD (Nor), TROLL (Nor), HETROERTZEN (Šve/Chl) – nedelja, 20.10. ob 20h

Diabolični oktober!
Jesen bo slej ko prej prišla v vsej svoji depresivni sivini, z njo pa tudi odličen koncertni paket, ki bo v Ljubljano pripeljal black metal bende, ki pa so že dolgo nazaj izstopili iz rigidno zastavljenega kalupa tega zloglasnega žanra.
Prvič se bodo v Sloveniji ustavili norveški avantgardneži Dodheimsgard, ki so pot pričeli v začetku devetdesetih. Njihovo ime bi lahko prevedli kraj/dom ali pa v drugačnem kontekstu tudi kraljestvo smrti, ampak je kvartet daleč od tega, da bi pel samo o temah, ki so bile v black metalu najbolj popularne predvsem na začetku. Tako kot Mayhem, Arcturus, The Kovenant, Borknagar ipd. – pa čeprav na drugačen način – so tudi Dodheimsgard našli svoj izraz, ki je svoje pravo poslanstvo najbolje izoblikoval z zadnjima albumoma 666 International konec prejšnjega stoletja in Supervillain Outcast leta 2007. Njihov frontman, Vicotnik, pa se je slovenski publiki že predstavil kot session pevec grških blekkerjev Naer Mataron, ko so ti skupaj z Jarboe obiskali Channel Zero na Metelkovi nekaj let nazaj.
Še večja ekskluziva pa bo nastop norveške zasedbe Troll, ki jo je pri 14 letih starosti ustvaril Nagash, ki se je kasneje uveljavil kot basist zasedbe Dimmu Borgir ter pomemben član ekstremnih čudaških The Kovenant. Poleg Nagasha so v bendu še nekdanji in sedanji člani zasedb Fatal Demeanor, Attentat, Endezzma itd. Bend je od prvenca Drep de kristne pa do leta 2010 izdanega albuma Neosatanic Supremacy rušil meje kontroverznosti in subtilnega nihilizma. Skratka, tole je definitivno vredno ogleda!
Koncert bodo odprli čilensko-švedski Hetroertzen, okultni kvartet, ki prekrit s tančico antičnega zla in modrosti koncerte spreminja v svojevrstni ritual.
DØDHEIMSGARD
TROLL
HETROERTZEN

Vstopnina: 20 eur (pri Veselih dihurčkih, v trgovini Master of Metal in pri On Parole) / 24 eur na dan koncerta