Koncerti

DIE! DIE! DIE! (NZ), ARHIBALD ARHIBALDOVICH (Slo) – sobota, 10.11. ob 21h

Časovnica: 21.00 vrata 21.30 Arhibald Arhibaldovich 22.30 Die! Die! Die!
Novozelandski trio DIE! DIE! DIE!, ki deluje od leta 2003, je skozi leta delovanja svoj noise-punk zvok razvil v tolikšni meri, da ga je danes težko uvrstiti v en sam glasbeni žanr. Naj bo to „noise pop, post punk, shoe gaze, indie rock, post gaze pop ali kaj drugega, je težko odgovoriti, zagotovo pa bo prava priložnost za to že bližnji nastop, ki ga bo v soboto, 10. novembra v klubu Channel Zero podprla škofjeloška indie rock naveza Arhibald Arhibaldovich. Die! Die! Die! imajo za seboj štiri albume in dokaj preprosto formulo „kitara, bas, bobni in vokali“, s katero uspešno tkejo niti po polju hrupnega rocka, ki mu dodajajo različne pop deserte. Njihova glasbena pot, ki jo je že na začetku prekrižal Steve Albini, tako predstavlja neke vrste zvočno vojno med hrupom in melodijo, ki jo uspešno nadgrajujejo tudi na svežem albumu „Harmony“, ki 9.novembra izide pri založbi Golden Antenna.
V končno podobo aktualnega albuma, ki združuje surovo energijo in emocije iz živih nastopov z navihanimi pop elementi in DIY punk filozofijo, se je vmešal producent Chris Townend (Portishead, D12, Violent Femmes), v skupino pa vstopil nov basist Michael Logie (The Mint Chicks, F In Math, Opossom), s katerim se energični Novozelandci odpravljajo na bližnjo evropsko turnejo.
Zasedba: Andrew Wilson (vokali, kitara) Michael Logie (bas) Michael Prain (bobni)
www.facebook.com/diediedieband
www.myspace.com/diediedienz
diediedie.bandcamp.com
goldenantennarecords.bandcamp.com/album/harmony – album „Harmony“ (2012)!!!
Arhibald Arhibaldovich, ki delujejo od leta 2009, v svoji glasbi koketirajo z aktualnimi otoškimi indie (rock) zasedbami. Njihove poskočne skladbe so zgrajene na konsistentni ritmični osnovi, ki ji poudarek daje predvsem bobnar v navezavi z basistom, nadgrajuje pa ju solidna kombinatorika obeh kitaristov. Medigra med slednjima nas s svojimi melodičnimi vložki na trenutke zapelje celo v malce pop sfero. Skratka, Arhibald Arhibaldovich so neobremenjeni, nepretenciozni, mladostni in plesni. Bežnemu spremljevalcu domačega podtalja so se vtisnili v spomin že z nastopoma na YugoRezu III. (MKC Pri Rdeči Ostrigi) in kot predskupina beograjski zasedbi Repetitor (Kino Metropol, Celje), širša zainteresirana javnost pa jih je spoznala prek natečaja”Glasba z drugega planeta”, kjer so postali ena od Mobyjevih predskupin na MARS Festivalu. Pozneje so bili tudi predskupina angleškim The Crookes v Celju ter Ljubljani, za bolj pomembna nastopa pa veljata tudi koncert na Trnfestu 2011 ter kot predskupina ameriškim The Walkmen v ljubljanskem Kinu Šiška.
V zadnjem obdobju so fantje svoj čas namenili izpopolnjevanju starih ter izdelovanju novih komadov in če bodo nadaljevali v podobnem tempu, se za prihodnost domačega indie rocka ni bati.
Zasedba: Nejc Bitenc (kitara, vokali)
Matevž Bitenc (kitara, vokali)
Vid Jan (bas)
Peter Šušnjar (bobni)
www.myspace.com/arhibaldarhibaldovich
www.facebook.com/pages/Arhibald-Arhibaldovich/158049774234972

Vstopnina: 7 eur
www.youtube.com/watch?v=nbAY7mtQDQk
www.youtube.com/watch?v=yV9f4w9SXEc