Koncerti

DIABOLICAL (Šve), SOREPTION (Šve), DEATHBREED (Šve) – nedelja, 14.4. ob 20h

V sklopu turneje »Neogenesis« na Metelkovo prihajajo tehnični death metalci Diabolical. Švedska zasedba, ki bo zadovoljila tudi vse petične fane bandov, kot so Morbid Angel, Behemoth in Kataklysm, s svojo glasbeno evolucijo, ki redko sledi pričakovanjem, že 15 let seje zmedo med ozkomislečimi. Že s prvima izdelkoma, “Deserts of Desolation” (2000) in “Synergy” (2001), so izstopali med death metal bendi, saj jih je bilo že takrat nemogoče zlahka predalčkati. Uspeh drugega dolgometražca »A Thousand Deaths« (2002) jih je privedel do številnih evropskih turnej, med drugimi z velikani, kot so Amon Amarth, Vormitory in Defleshed, ter do kraljevanja na številnih festivalih, njihovi glasbeni izdelki pa so bili reizdani tudi po obeh Amerikah. Po nekajletnem glasbenem premoru so se leta 2008 vrnili s polno silo in pod imenom »The Gallery of Bleeding Art« povili diskografski izdelek, ki je poslušalca odpeljal v najtemnejše kotičke njegovega uma. Sledila je še »Art Vitae« (2011), 19. aprila pa izide nova plošča, po kateri turneja tudi nosi ime, »Neogenesis«. Plošča, ki bo izdana za založbo ViciSolum Records, je po besedah zasedbe več kot samo nabor pesmi. Je knjiga, ki po poglavjih razkriva zgodbo o koncu sveta in temu, kar koncu sledi. Kot drugi band bo ta dan na odru Channel Zera mogoče videti še ene tehnične death metal brutalce, Sorention, ki so se kot sveža sila na švedski sceni pojavili leta 2005. Sorention odlikujejo kirurško natančni rifi in brutalni vokali, ki se jih ne bi sramovali niti bandi, kot sta Necrophagist in Decapitated. Po Ep-ju »Illuminate the Excessive«, ki je izšel leta 2007, so leta 2010 pri Ninetone Records založili svoj debitanski album »Deterioration of Minds«, na tej turneji pa vam bodo gotovo ponudili kak grižljaj iz njihovega drugega albuma, katerega izdaja je napovedana izredno kmalu.
Death metalski napad pa bodo zaokrožili še eni Švedi, Deathbreed, ki predstavljajo popolnoma novo vrsto švedskih death metalcev in bodo razvneli vse zagrižene fane Cephalic Carnage in Origin. Dejavni so od leta 2009, za zdaj pa imajo za sabo le demo »Masters of the Soul« iz leta 2010 in še sveži EP »Your Stigmata« iz leta 2012. Brez skrbi, fantje, ki trenutno ustvarjajo pri založbi Panthefarm Records, svoj prvi album obljubljajo že za letošnje leto.
Je treba reči še kaj? Prek glasbe smrti naravnost do preporoda – ne zamudite precizne death metalske velike noči za odrasle.
DIABOLICAL (label : ViciSolum Records) /
Technical death metal iz Švedske, za fane
Morbid Angel, Behemoth and Kataklysm. Facebook: www.facebook.com/diabolicalofficial
SOREPTION (label : Ninetone Records) /
Super-technical and brutal death metal iz Švedske, za fane Necrophagist and Decapitated. Facebook: www.facebook.com/soreption
DEATHBREED (label : Panthefarm) /
death metal, za fane Origin and Cephalic Carnage.
Facebook: www.facebook.com/deathbreedswe
Vstopnina: 15 eur z rezervacijo na ch0.metal@gmail.com / 18 eur
www.youtube.com/watch?v=KlMNkMtM-4k
www.youtube.com/watch?v=cisAzf9VSPQ&feature=relmfu
www.youtube.com/watch?v=E-3-BLNdDtM