Koncerti

DEŽURNI KRIVCI, THE KOJN (Slo) – sreda, 17.4. ob 21h

Ob izidu nove 4. plošče »Fakti« pri prekmurski založbi God Bless This Mess records ter po uspešnem nastopu na festivalu TRESK v CUK Kino Šiška se Dežurni Krivci vračajo v Ljubljano, kjer bodo nov album predstavili v živo še v manjši klubski različici. Po koncertu sledi: jahač plošč Bigor!
Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije (Sv. Jurij ob Ščavnici). Zasedba deluje od leta 1996, v tem času so izdali 3 studijske plošče (Nikogaršnje mesto – daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007) in ploščo Dežurni krivci – Izštekani, z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202.
Plošče so bile podprte s petimi videospoti in predstavljene na več sto živih nastopih izmed katerih je bendu dal v štartu največji zagon nastop na Novem rocku 2000. Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drivea, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu Dežurni krivci dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti pa vse do alternative, post grunge in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih pa so skladbe zelo raznoliko zastavljene. Skladbe Dežurnih krivcev imajo ravno pravo dozo bazične rock’n’roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni kivci ne odrekajo surovega, ostrega in brezkompromisnega rock zvoka.
Plošča je že od 15.2. na voljo v digitalni verziji kot »free download« z domače strani benda www.dezurni-krivci.com, prav tako pa je dosegljiva fizična različica albuma na vseh koncertih Dežurnih krivcev.
Dežurni Krivci @ Facebook God Bless This Mess @ Facebook
Duet The Kojn sestavljata Miha Ovca in Marko Kos, ki prihajata iz Črnega Grabna. Kalila sta se že v zasedbi Schnaps, sedaj pa sta vajeti vzela povsem v svoje roke in se predstavljata kot hrupen duet. Njun debitanski album We really like beautiful flowers je izšel spomladi 2012.
Za sabo imata že precej koncertov in balkansko turnejo z Nikki Louder, sta pa bila tudi med izbranci lanskega Klubskega maratona Radia Študent.
Vstopnina: 5 eur
http://www.youtube.com/watch?v=peVzbjtJ06w