Razstave

Danilo Milovanović: Business as usual

Umetnik razmišlja o gradbenih posegih med funkcionlano potrebo in poslovno priložnostjo.

Vstop prost.

Velik del prakse Danila Milovanovića temelji na opazovanju mesta – tako v materialnem smislu: kako se mesto gradi in spreminja; kot tudi v socialnem: mesto kot prostor nenehnih socialnih dinamik in peripetij. Med raziskovanjem mesta pogosto nabira predmete, ki se jih uporablja ob gradbenih posegih, ter vizualno zgovorne fragmente, ki v materialnem smislu tvorijo urbano pokrajino.
Razstavljena eksponata sta rezultat ateljejskega ukvarjanja z najdenimi predmeti, ki jih z majhnimi posegi spremeni v vizualno izčiščena umetniška dela. Deli namigujeta na ekonomske špekulalcije v ozadju urbanih gradbenih posegov, ki so dandanes razumljeni kot, predvsem, odlična poslovna priložnost.

Danilo Milovanović (Banja Luka, 1992) se je po končani gimnaziji v Prijedoru (BiH) vpisal na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Po prvostopenjski diplomi se je izobraževal v Pragi (UMPRUM akademija) ter v Ljubljani na magistrskem programu. Primarno ga zanima umetnost v javnem prostoru tako na področju prakse kot teorije. Poleg Slovenije in matične Bosne in Hercegovine je razstavljal na Češkem, Danskem, Poljskem … Vodil je galerijo Zelenica v Avtonomni Tovarni Rog v Ljubljani, pripravlja delavnice in predavanja.

https://www.guestroommaribor.si/danilo-milovanovic-2021
https://www.brooklynstreetart.com/tag/danilo-milovanovic/