Klubski večeri

Cosmic Sex w/ Toumba (Hessle Audio, Jordanija)

Zastavonoša avaturistične plesne muzike iz Bližnjega vzhoda in eno najbolj vročih imen sodobne klubske scene prvič v Ljubljani!

🌸 Toumba (Hessle Audio, JO) 🌸 Russell Sprout 🌸 Jaša Bužinel 🌸 Zvèn 🌸 Blažen DJ


Vstopnina: 12€ < 23.00 > 15€
Music policy: bass, dubstep, mutant dancehall, techno, breakbeat, garage, electro, house


Primorski kolektiv Cosmic Sex predstavlja navdihujočega jordanijskega DJ-ja in producenta mlajše generacije, ki iz domače prestolnice Aman počasi, a vztrajno osvaja svetovna plesišča. Toumba se je v zadnjih mesecih zapisal v zavest globalne elektronske javnosti z odmevno debitantsko izdajo Petals EP za britansko institucijo Hessle Audio, ki jo vodi triumvirat Ben UFO, Pearson Sound in Pangaea, za katero fanboyamo že od rojstva našega kolektiva, in to kot prvi neevropski producent v njihovi 15-letni zgodovini.

Dodatno olje na že tako močan (in upravičen) hajp je prilil z nenadrkljivimi miksi za imena, kot so Dekmantel, Hessle Audio Show, Ma3azef in Untitled #909 (prav s slednjim nas je tako sezul, da smo ga enostavno morali bukirati!). A smo nanj prežali že od odkritja kompilacije VIP Edits Vol​.​1, ki jo je konec leta 2021 samozaložil na Bandcampu in je obveljala za enega od skritih biserov tistoletne klubske bere.

Njegove produkcije, ki jih redno rolamo na naših dogodkih, obstajajo na presečišču UK techna, bassa in sodobnih klubskih estetik Bližnjega vzhoda (na misel pridejo ZULI, ABADIR, 3Phaz, DJ Plead, TSVI in podobni). Zaznamujejo jih intrigantne tolkalske medigre, ki se naslanjajo na jordanijske ljudske ritmične tradicije (večinoma gre za glasbo za poroke in ulične fešte!), filigransko sproducirane basovske frekvence in nasploh izrazito tridimenzionalna zvočna podoba, ki te na plesišču preprosto absorbira vase.

Kot predstavnik scene Levanta, ki trenutno predstavlja eno od najbolj živahnih središč sodobne elektronske scene (če vam nihče še ni povedal – Berlin, London, New York in drugi ustaljeni centri že dolgo zaostajajo za svetom!), Toumba v Ljubljano prihaja s svojim arzenalom vratolomne elektronske muzike. Poslastica za vse klubske pustolovke in pustolovce!

Za podporo v uvodnih in zaključnih urah skrbi Cosmic Sex Quartet, za luči pa maestro TiWi!

Pridite zgodaj ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ Ostanite do konca.