Koncerti

CORPUS CHRISTII (Por), FROSTMOON ECLIPSE (I), SOMRAK (Slo) – torek, 30.10. ob 21h

V Ljubljani se nam zopet obeta pravi črno metalski pekel! V Ljubljano se namreč vračajo portugalski Corpus Christii, ki so lansko leto navdušili slovensko občinstvo s koncertom ne Metelkovi v družbi The Stone, Revenge ter Inquisition. Jedro skupine že od samega začetka, kateri sega v leto 1998, tvori Nocturnus Horrendus kot glavni avtor vse glasbe in vseh besedil. Skozi leta se skupini tako na odrih, kot studijskih albumih pridružujejo različni veljaki evropske black metal scene. Nenazadnje se kot bobnar skupini pridruži tudi švedski produkcijski genij in bivši bobnar kultne zasedbe Funeral Mist, Tore Stjerna (aka Necromorbus) s katerim skupina posname plošči Tormented Belief ter The Torment Continues, ki sta del trilogije, katero zaključi plošča Rising izdana v letu 2007 v spet novi zasedbi. Ravno ta trilogija izstreli Corpus Christii med elito black metal podzemlja in z zaključkom le te si prislužijo podpis pogodbe z kultno britansko založbo Candlelight Records. Kasneje skupina posname odlično novo ploščo Luciferian Frequencies, ki izide pri prej omenjeni britanski založbi. Skupina se tokrat odpravlja na »headlinersko« turnejo po Evropi, spremljali pa jih bodo italijanski black metal posebneži Frostmoon Eclipse ter domači Somrak, ki so s Portugalci leta 2009 že opravili krajšo turnejo po južni Evropi.

Frostmoon Eclipse so dobri znanci slovenskih odrov, tokrat pa bodo prvič nastopili v Ljubljani. Gre za skupino, ki prepleta otožne rockerske ter akustične kitarske rife z brezkompromisnim black metalom. Skupina se je formirala že v poznih devetdesetih in do danes nanizala cel kup kvalitetnih izdaj, od tega pet studijskih albumov. Zadnji je izšel pri kultni francoski založbi Osmose Productions, gre za The End Stands Silent iz leta 2011.
Uradni nastanek Somrak je zabeležen v letu 2001, a je skupina z resnejšim delovanjem pričela šele leta 2004, ko po številnih menjavah članov naposled le posname svojo prvo uradno izdajo Gathernig At the Ruins. Kasneje se skupina umakne iz odrov in luči javnosti ter v tišini posname prvenec The Abhorred Blessings, kateri izide pri ameriški založbi DTR v letu 2007. Kasneje skupina izda veliko vinilno ploščo na kateri sodeluje še s tremi slovenskimi black metal skupinami in nazadnje le posname naslednika prve plošče: The Blackwinged Serpent Crowned, ki bo letos izšla pri kultni Necroterror Records.
Naj še opomnimo, da je dan po koncertu dela prost dan (praznik) tako, da ni izgovora zakaj tega koncerta ne bi obiskali.
Vstopnina: 15 eur z rezervacijo na ch0.metal@gmail.com / 18 eur brez