Razno

Ch0 x Tresk x The Music Digest: Najboljši češki videospoti

V sodelovanju s festivalom Tresk in platformo The Music Digest predstavljamo projekcijo najboljših čeških videospotov, nastalih med letoma 2010 in 2023. Vstop prost.


Vstop prost.


Projekcijo bo uvedel in moderiral češki glasbeni novinar Dan Sywala (ČT art, ČRo Jazz, Full Moon), ki sicer v Pragi vodi glasbeno-predstavitvene dogodke The Music Digest, ki so stalni del programa praškega kluba Palác Akropolis. Za tokratni dogodek v klubu Channel Zero je pripravil program z naslovom “Najboljši češki videospoti 2010 – 2023“.

Izbor je nastal v sodelovanju s češkimi glasbenimi nagradami Ceny Anděl in Moravskoslezské kulturní Ceny Jantar, kjer Sywala sodeluje kot član žirije. Pri nagradah Anděl obstaja tudi kategorija ‘videospot leta’.

Festival Tresk je letos že šesto leto zapored podelil nagrado za najboljši domači videospot, ki je edina tovrstna nagrada pri nas.

Sywala trenutno dela v redakcijah ČT art, ČRo Jazz, Full Moon, Harmonie in na svoji platformi Rock’n’Roll Journalist. V preteklosti je bil član ekipe Televizije Seznam in enajst let član redakcije pri reviji Muzikus.

Dogodek poteka v sklopu praznovanja Leta češke glasbe ob dvestoletnici rojstva skladatelja Bedřicha Smetane.