Koncerti

četrtek, 5.7. ob 20.00 – Oceans Ate Alaska, Kingdom Of Giants, Shields

Obeta se nam metalkorovski večer z dvema otoškima in z ameriško zasedbo. Kingdom of Giants je šesterec, ki preseneča z razgibano dinamiko, podpirali bodo angleški Shields, glavne zvezde večera pa bodo večplastni OAA iz Birminghama. Vabljeni!
OCEANS ATE ALASKA (UK)
Mnogo žanrov modernega metala vključuje birminghamški kvintet Oceans Ate Alaska, ki je v letu 2015 razburkal te vode s polnokrvnim prvencem Lost Isles.
Bobnar Chris Turner, kitarista James Kennedy in Adam Zytkiewicz, basist Mike Stanton ter vokalist Jake Noakes mešajo neprevidljive poliritme in mestoma združujejo melodične in disonantne elemente, magazina Rock Sound in Revolver pa sta otoški peterec označila za bend, ki ga morate videti, med drugim pa je pristal tudi na Alternative Pressovi “100 bendov, ki jih morate poznati” pod okriljem HM Magazina. Tehnično metalska peterica je nato izdala drugi album Hikari, s prevodom svetloba, ki predstavlja njen trenutni navdih, kreativno usmerjenost in razsvetljuje večje korake v zvočnem slovarju kvinteta. Z japonsko mitologijo se spogledujeta lirična in glasbena tematika, 11 pesmi vsebujoč album pa tokrat meša tradicionalne japonske inštrumente z OAA-jevo žarečo dinamiko. Navsezadnje, Hikari pomeni oboje, “novo luč” za OAA in tudi za žagajočo glasbo na splošno.
+ KINGDOM OF GIANTS (USA)
Kingdom of Giants je od leta 2011 šestdelni metal-core bend iz severne Kalifornije. Z ogromno količino odigranih koncertov na turnejah po ZDA, Kanadi in Evropi, z bendi kot so: Volumes, Fit For A King, Phinehas, and I, The Breather si je bend nabral izkušenje, s prvencem Gronud Culture – tega sproducira Andreas Magnusson (Haste The Day, The Black Dahlia Murder, Fit For A King), pa je sekstet v jeseni leta 2014 podpisal z InVogue Records. V samem času in tudi žanru, kjer je snemalna ter produkcijska kvaliteta na vrhuncu, KOG skuša prevajati to kvaliteto na višjo energijo, na organsko, živo izkušnjo. Sestavljen je iz trojca kitaristov: Maxa Bremerja, Reda Martina, Juliana Pereza, iz basista Levija Norrisa, iz bobnarja Trumana Berlina in iz pevca Dane Willaxa. Bend je zanimiv od začetka do konca albuma. Vsaka pesem je drugačna od prejšnje, a vseeno mu uspe zadržati vseobsežen občutek povezanosti. Pesmi kot sta naslovna Ground Culture in Endure zares portretirata izvajalca, medtem ko ostali, kot npr. Sky Burial ali Virtue, kažeta bolj na njihovo močno zvočno dinamiko.
+ SHIELDS (UK)
Vstopnina: 15€ v predprodaji / 18€ na dan dogodka!
http://www.youtube.com/watch?v=jmQQDvCRZw0&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=sCR0y84-06U&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=7gRtc8j5wv4&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=l-b_j7vkxV8&feature=youtu.be