Koncerti

četrtek, 30. 3. ob 21.00 – Level 3: FURIOUS FEW + John F. Doe

Furious Few je sveža avstralska rock skupina iz Berlina. Power trio s klaviaturami namesto basa svoj prvinski rokenrol začini s ščepci bluesa in soula, kar na trenutke spomni na skupino The Dead Weather. Glasno in prvinsko.
Pisalo se je leto 2015, ko sta Avstralca Joshua Murphy in Spike Rogers po razpadu benda ME v Berlinu ustanovila Furious Few. Pridružil se jima je še Connor Fitzgerald in skupaj so se zaprli v studio, kjer so pripravili material za prvi album, ki bo izšel konec marca. Čaka nas neizprosni rokenrol z orglami in maničnim vokalom.
Rock band John F. Doe je bil ustanovljen leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje v živo, leta 2015 pa je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih priskrbita kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in back vokalist Luka Zemljič. Dinamično ritem sekcijo ustvarjata Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki Indie in Garage rocka. Leta 2016 je skupina podpisala pogodbo z založbo Nika Records.
Facebook dogodek
Vstopnina: 5 eur

http://johnfdoemusic.bandcamp.com/releases