Koncerti

četrtek, 3.12. ob 21.00 – AGENT FRESCO

21.00 vrata 21.30 koncert
Za islandsko zasedbo Agent Fresco velja, da je neukročena, skrivnostna in nepredvidljiva prav tako kot dežela, iz katere prihaja. Skoraj nemogoče je, da ne bili nad njeno mistiko očarani. Živeti v deželi, kjer poletja ves dan boža dnevna svetloba, zime pa so odete v neskončni mrak, zagotovo vpliva na stanje duha, kar potrjuje tudi vokalist, skladatelj in frontman skupine Arnór Dan Arnarson. Tudi glasba Agent Fresco je namreč odraz te spreminjajoče se krajine, ki ponuja občutek svobode in prostranosti.
Agent Fresco od ustanovitve leta 2008 v Reykjaviku burijo valove s svojo kombinacijo progresivnega rocka, alternativnega rocka in art-popa, izvitega iz vseh možnih spektrov. Ob tradicionalnih rock instrumentacijah, klavirju, sintesajzerjih in dodanih ambientih, ki skupaj ustvarjajo pester nabor bogato strukturiranih skladb, so si glasbeni kritiki enotni, da je bilo za izdajo drugega albuma “Destrier”(Long Branch Records), ki je izšel poleti, vredno čakati. Od izida prvenca “A long Time Listening” je namreč preteklo že pet let. In prav v tem času jih je mavrična, propulzivna, artistična in zelo zasvojiljiva glasba, ki jo odmaknjeni Islandci ustvarjajo, ponesla na piedestal novodobnih glasbenih gejzirjev, kar so upravičili še z odmevnim nastopom na festivalu Iceland Airwaves leta 2010, od koder jih je poneslo na evropsko turnejo in festivale, kot sta danski Roskilde in nemški Euroblast. Sloves, da gre za redko poslastico in intenzivno odrsko pošast, ki jo je potrebno slišati v živo, bodo lahko spet upravičili ob prihajajoči jesenski turneji, ki se bo poleg nastopov na festivalih Reeperbahn, vnovičnem obisku Iceland Airwaves, UK Tech in Eistnaflug, premierno ustavila tudi pri nas. Album „Destrier“, s katerim bodo prečkali evropske odre, niza številne odlične ocene in recenzije mednarodnih glasbenih kritikov.
Zasedba: Arnór Dan Arnarson – vokali; Hrafnkell Örn Guðjónsson – bobni, tolkala; Vignir Rafn Hilmarsson: bas, kontrabas; Þórarinn Guðnason – kitara, klavir, programiranje.
Facebook

Albumi: A Long Time Listening (2010) Destrier (2015)
EP-ji: Lightbulb Universe (2008) Acoustic EP – live (2012)
FB dogodek
Vstopnina:
8 eur z
www.youtube.com/watch?v=4DqNRklwDwc
www.youtube.com/watch?v=1VmNTl6JvDY&spfreload=10