Koncerti

četrtek, 28.5. ob 20.00 – Dirty Skunks: MELECHESH, KEEP OF KALESSIN, TRIBULATION, EMBRYO

Vrnitev puščavskih hudičev.
Konec maja se bodo v Ljubljano vrnili možje, katerih glasba in sporočila utelešajo davno pozabljene skrivnosti starodavnih bogov. 28. maja bodo Metelkovo obiskali Melechesh. Zasedba Melechesh je ena redkih, ki ji lahko rečemo ”unholy band from the holy land”, definitivno pa ena redkih, za katero lahko rečemo, da ji je uspelo. Bend, ki ga že več kot 10 let vodi neustavljivi kitarist/vokalist/tekstopisec in duhovni vodja Ashmedi, se predstavlja z novimi člani in tudi z novim albumom, ki je pravkar izšel prek založbe Nuclear Blast, reče pa se mu Enki in ki v duhu mojstrovine Emissaries spet ruši nevidne zidove orientalske atmosferike, puščavske mistike in evropske metalskosti. V živo pa so seveda še stokrat boljši.
Kot predskupina se v Slovenijo ponovno vrača norveški enfant terrible, Keep Of Kalessin, bend, ki je ekstremni metal ponesel tudi do Evrovizije. Naj je to dobro ali slabo, bend je vsekakor neustavljiva metal sila, ki v živo ne dopušča pikice milosti. Švedske barve bodo branili kultni Tribulation, nastopali pa bosta še dve zasedbi.
28. maj 2015 boste torej obiskali Channel Zero na Metelkovi – ali pa bodo puščavski duhovi preganjali vaše srce do konca časa. Vstopnice so že na voljo
MELECHESH (Jerusalem/Germany – Nuclear Blast)
KEEP OF KALESSIN (Norway – Indie)
TRIBULATION (Sweden – Century Media)
EMBRYO (Italy)
Info: Dirty Skunks Vstopnina: On Parole