Koncerti

četrtek, 17. 5. ob 21.00 – Level 13: Get Your Gun (DK) + Muzikačaka (SI)

Tokratni Leveł Up črpa navdih iz zgodovine temačnih godb, ki so skozi leta dom našle v klubu Channel Zero. S severa se namreč z novim albumom vračajo doom-americana vikingi Get Your Gun, ki jih bo uvedla bivša klubska maratonka, “bend-ženska” za klaviaturami Muzikačaka.
Facebook event *scroll down for English*
Jedro danske zasedbe Get Your Gun, ki smo jo lahko slišali na prvi ediciji festivala Ment, tvorita brata Andreas na kitari in vokalu ter Simon Westmark za bobni. Leta 2014 je izšel prvi album The Worrying Kind, ki je požel mnogo navdušenih odzivov in sprožil neprestano koncertiranje, ki je skupino poneslo širom Evrope. Lansko leto pa sta brata Westmark prekinila serijo turnej in se umaknila na sever Danske, kjer sta napisala in posnela novi album Doubt Is My Rope Back To You, ki je izšel jeseni. Če so prvenec odlikovali kontrasti med mirnejšimi temačno folkovskimi deli in nenadnimi izbruhi kitarske distorzije, se na novem albumu skupina poigrava z daljšimi klaviaturskimi pasažami, skozi katere Andreas razvija tokrat bolj odprto in ranljivo liriko. Bend je novi album opisal kot zrelejši izdelek z več potrpljenja; potrpljenje pa se je izplačalo tudi nam, saj bomo po dvoinpolletni pavzi na domačem odru spet lahko videli Get Your Gun.
“With their dark heart blues and stoner grooves, Get Your Gun are a perfect way to slip into the endless night. The Danish band create a stunning, brooding atmosphere with their music that paints the same kind of erotically charged black heart landscapes of a Nick Cave or the godlike Gun Club.” – Louder Than War Magazine
”When death is most beautiful” – GAFFA Danmark
Get Your Gun Bandcamp
Muzikačaka je solo projekt Sare Korošec, ki ga je resneje predstavila leta 2015 na karavani klubskega maratona Radia Študent. Je tudi žival, prostor ali koncept, ki išče sredino med umetnim in naravnim, med načrtovanostjo in naključji, med formo in improvizacijo, med robnostjo in centrom. Pojem samote se je tekom ustvarjanja in spoznavanj vedno bolj pomikal v sodelovanje. Med kurjenjem krušne peči, ustavljenim časom in neskončnimi hribi sredi Haloz se združujejo vokalne plasti, produkcijsko robustni elektronski beati, zvoki klavirja, terenski posnetki in poezija. V letu 2015 je bil izdan prvenec Tako, da ne bi bolelo, v letu 2016 pa njegov naslednik Dolgčas.
Vstopnina: 5€
*** Level 13 brings together the Danish doom americana vikings Get Your Gun and local one-girl-band Muzikačaka that combines poetry with piano and electronic beats.