Koncerti

Četrtek, 17. 1. ob 21.00 – Bonus Level: Ottone Pesante (ITA) + Koromač (SI)

Skoraj točno pred dvema letoma so italijanski težkokategorni trobilci Ottone Pesante
nastopili kot premierni gostje takrat novega koncertnega seriala Level Up. Sedaj se z novim albumom Apocalips vračajo na proslavo druge obletnice seriala, ki jo bodo otvorili domači predstavniki sax hardcora Koromač, ki v 2019 praznujejo desetletnico svojega obstoja.

Ottone Pesante, kar v prevodu pomeni težka medenina, je nenavaden italijanski trio. Nenavaden, ker nam svojo vizijo metala podaja brez klasičnih metalskih instrumentov, kot sta električna kitara in bas. Ne, Ottone Pesante prisegajo na trobila. Trobenta, pozavna in bobni so vse, kar je potrebno, da trojec proizvede udarno mešanico neštetih podzvrsti metala – sprehodijo se namreč od thrasha in grinda, pa do black in death metala. Seveda gre pri taki instrumentaciji pričakovati tudi močne vplive jazza, vsake toliko pa nam s kakšnim doom komadom pustijo priti do sape. Pravzaprav gre za brass metal, pri katerem trobila ne dodajajo le nove razsežnosti, temveč skupaj z bobni ustvarjajo samostojno zvočno podobo.
Ottone Pesante so po samonaslovljenem EPju in prvencu iz leta 2016 konec leta 2018 izdali svoj drugi album Apocalips, ki ga predstavljajo na pričujoči turneji. Na njem so še obtežili zvok s prvega albuma in mu dodali večjo dozo eksperimentiranja ter dooma. Na prvem singli The Fifth Trumpet se jim je pridružil pevec priznane death metal zasedbe Cattle Decapitation Travis Ryan.
http://www.youtube.com/watch?v=BlZz6Y9uKa4 http://www.youtube.com/watch?v=aEKVkpVIUKg
Koromač je težkokategorna vrtojbska zasedba, ki že 10 let prisega na fuzijo hardcora, crusta in metala z jazzom, za kar je zaslužen del seksteta, ki je svoje veščine brusil pri mednarodno priznanemu tolkalistu Zlatku Kaučiču. Gre za jazzcore ali punk jazz, morda najbolj prepoznavno zastopan pri projektu Naked City Johna Zorna. Njihov prvenec Punk Enough iz leta 2015 je obvezna lektira vsakega navdušenca nad slovenskim glasbenim podzemljem.
http://www.youtube.com/watch?v=rMFxpckebZk http://www.youtube.com/watch?v=5s9eC04x51s
Vstopnina: 5€
*** For the second anniversary of the Level Up concert series we welcome back its very first guests, extreme Italian brass metal lunatics Ottone Pesante who will be supporting the release of their sophomore album Apocalips. Supporting them will be Slovenian sax hardcore and jazzcore sextet Koromač that have been mixing hardcore and metal with jazz since 2009.