Koncerti

Četrtek, 08. 11. ob 21.00 – Kollaps (Industrial / AUS)

S prvencem Heartworm je melbournski industrial izvajalec Kollaps leta 2015 nakazal smer svojega neumornega delovanja v trši DIY post-industrial noise sceni. Rekrutiranemu doom/noise veteranu Damianu Cowardu (Heirs, High Tension) na bas kitari, perkusiji in produkciji se leto po izdanem EPju pridružita še vokalist Wade Black in bobnar Robin W. Marsh, slednji skrbi še za programming, z novo glasbeno ponudbo Sibling Lovers pa avtor v sržu Kollapsovega zvoka še zaostruje konflikt med dvojnima energijama kaosa in reda. Avtorjeve zapletene zvokovne oblike in surovi toni so generirani z ustreznimi neinštrumentalnimi kosi železa, plastike in jeklenih gred. Za bend pa to ni le navadna “industrial” gesta, ampak način kako dobesedno uporabiti elemente post moderne družbe in jih uperiti proti samim sebi. Tudi vokal je ojačan skozi ojačevalec, da bi dal čimbolj surov, “neolepšan” glas.
Konceptualno albumski naslednik ohranja raziskovanje osebne bolezni kot manifestacije razbolene moderne družbe. Za pevca in tekstopisca skupine Blacka je Sibling Lovers introspektivo izpovedna; podobe aktualnih bolezni so uporabljene za boljši občutek o tem malignem svetu klavnic, incesta in alkoholizma.
S svojimi avtentičnimi živimi nastopi so si zgradili sloves, ki se jih drži, Kollaps pa redno nabirajo svoje občinstvo po Avstraliji, skupaj z lokalnimi in mednarodnimi underground izvajalci [All Seeing Hand (NZ), Armour Group, Military Position, Mensch, Complete, DIM, Elisabeth Dixon, Primitive Calculators].
Sibling Lovers je zmiksal Ivan Lisyak (sedaj Siberia Records) in zmasteriziral James Plotkin. Album je bil izdan 29. septembra 2017.

Vstopnina: 6€