Koncerti

CASPIAN (ZDA), THISQUIETARMY (Kan), TIDES FROM NEBULA (Pol) – sobota, 3.11. ob 21h

Časovnica / timeline:
Blagajna / ticket office: 20.30 Prevzem rezervacij do 21.30! Vrata / doors: 21:00
Tides from Nebula : 21:15
Thisquietarmy: 22:15
Caspian: 23:00
V Channel Zero se vrača ameriška post-rockovska zasedba Caspian. Po prvem navdušujočem koncertu pred dvema letoma, tokrat prihaja oborožena s pravkar natisnjeno ploščo Waking Season in v družbi zvočnega raziskovalca Erica Quachja – Thisquietarmy ter poljskih oblikovalcev emocionalnih melodij Tides From Nebula.
Svežo četrto ploščo ameriške peterice opisujejo, kot mistično sonično izkušnjo. Po videnem in predvsem slišanem pred dvema letoma, jim povsem zaupamo. Z novim albumom sicer stopajo na nove teritorije – bolj samozavestni raziskujejo globine svojega žanra, pri čemer jim je tokrat pomagal producent Matt Bayles – kreativna sila aktualne progresivne godbe. Sodeloval je z Isis, Mastodon, Minus the Bear, Russian Circles, MONO, Norma Jean, HORSE the band in The Fall of Troy.
Z omenjenimi MONO so Caspian igrali že v samih koncertnih začetkih, leta 2005, ko so še iskali vokalista. Iskanje vokalista so opustili, so pa pred nekaj leti dokončno postali peterica.
Pred dvema letoma so se prvič podali čez ocean, z našimi znanci God Is An Astronaut obkrožili Evropo, obiskali Kitajsko in v pičlem letu našteli skoraj 150 koncertov v triintridesetih državah na treh kontinentih. Prav koncertna kilometrina zaznamuje njihov živi nastop, ki epske skladbe porine še stopničko više, bolj presunljivo postavi mejo med tišino in hrupom in preprosto očara.
www.caspianmusic.net www.facebook.com/CaspianTheBand caspiantheband.bandcamp.com
THISQUIETARMY Kanadčan Eric Quach se zadnjih sedem let posveča improvizaciji, ki temelji predvsem na glasbeni oznaki drone, a Quacha vodi vse od elementov post-punka do temačnega doom metala. V živo ustvarja melodične pokrajine in temačno vzdušje, ki ga po večini podaja kot spremljavo unikatnim hipnotičnim vizualijam, za katere prav tako poskrbi sam. V preteklosti je mnogo sodeloval – lani smo ga recimo lahko ujeli tudi v Ljubljani, kjer je nastopal z Aidanom Bakerjem (Nadja), prav tako pa je pisana njegova diskografija, ki šteje že 5 studijskih albumov, več kot 10 albumov sodelovanj, povrhu vsega pa se vseskozi loteva raznovrstnih glasbenih projektov – od prve glasbene izkušnje – shoegaze benda Destroyalldreamers, pa do sintetično nojzerskega Hi my quiet tsar, kjer je zopet glavni in tudi edini kurator.
www.thisquietarmy.com/tqa www.facebook.com/thisquietarmy thisquietarmy.bandcamp.com
TIDES FROM NEBULA Post-rockovski kvartet iz Warsawe sicer beleži šele četrto leto obstoja, a je v omenjenem času povil dva dolgometražna albuma in si odre doma ter po Evropi delil z zvenečimi imeni scene kot so This Will Destroy You, Oceansize, God Is An Astronaut, Caspian in Shrinebuilder. Prvenec Aura, prežet z emocionalno instrumentalno glasbo, jim je odprl marsikatera vrata, najbolj silovito pa je, kar prek radia, zadel poljskega skladatelja filmske glasbe Zbigniewa Preisnea. Prav pod njegovo taktirko je nastalo lansko nadaljevanje Aure – album Earthshine.
tidesfromnebula.com www.facebook.com/tidesfromnebulaofficial?ref=ts
Vstopnina: 15 eur
www.youtube.com/watch?v=TND0nsYKLEU
www.youtube.com/watch?v=TBzLTlWiALs
www.youtube.com/watch?v=x09ozekJ6KE&feature=plcp