Koncerti

AUTOMASSAGE (Graz/Murska Sobota), HEXENBRUTAL (Murska Sobota/Beltinci) – sobota, 2.6. ob 21h


V soboto, 2. junija, se iz smeri Prekmurje proti centru države približuje
popolnoma sveža zvočna nevihta, ki se je nakopičila pod skupnim zavezništvom domačih založniških hiš God Bless This Mess records in Založbe Radia Študent.

Gospodje Ismajlovič (bass), Kajkut (bobni), Krienzer (bass), Uhlmann (synth) in Vrbančič (synth) v radostnem zvočnem masakru Automassage žmohtno pražijo že malce žarke ostanke paralelnih in preteklih glasbenih poslastic, kot so Code Inconnu, Neuf Meuf in The Striggles. Trenutna postava je tako kot nabor pesmi povsem nova. Kako zveni, ni prav lahko opisati, saj lahko ob poskusu stilizirane ubeseditve slišanega kaj hitro izgubimo tla pod nogami. Zlobni jeziki bi rekli, da gre pri zvočnem zvarku Automassage za eklekticizem, a tako hudo vendarle ni, saj je vedno znova opazna ljubezen do čudno nastavljene, trgajoče distorzije, odpetih ali bolje rečeno odmomljanih melodij, krulečega basa, valov omame in široke palete najbolj nenavadnih zvočil. To se morda sliši predihano-sproščeno-zabavno, a v resnici Masažisti v zavezanosti zvočni dekonstrukciji in premišljeno blodnjavim strukturam glasbenih komplikacij ne morejo povsem iz svoje kože. Ko vas bosta na rit vrgla sintetična nevihta in samopresnavljajoči se hrup, ne bo nič hudega, če boste menili, da so fantje v riti doma.
www.myspace.com/automassage
www.gbtm.si/artists/automassage
http://automassage.bandcamp.com

Hexenbrutal so nastali leta 2004 kot stranski projekt tedanjih dveh članov še aktivnega Pluega. Prvotni koncerti so bili po principu improvizacije v živo, sčasoma pa je glasba prešla v konkretnejšo obliko. Kot posledica tega je bend leta 2009 izdal prvenec Think of me as a friend pri lokalni založbi God Bless This Mess. V zadnjih dveh letih je bend absolviral dve 12 dnevni in eno 24 dnevno turnejo po Balkanu in Evropi. Trenutno v intenzivnih pripravah za drugo studijsko ploščo.
Zasedba: Matej Kolmanko – Dr. Hexen…sintič, ritem mašina, efekti, nojz stvari, vokal, sempler Iztok Koren – Mr. Brutal…bobni, ritem mašina, vokal
www.myspace.com/hexenbrutal www.gbtm.si/artists/hexenbrutal
Vstopnina: 4 eur