Koncerti

ODPOVEDANO: Ape Shifter, Them Moose Rush, Jegulja

Dogodek je zaradi trenutnih okoliščin odpovedan oz. prestavljen na kasnejši datum.

Ape Shifter (Prog Stoner Rock / US)

Od tri leta starega istoimenskega prvenca so Ape Shifter odigrali številne klubske turneje po Nemčiji, Švici in gostovali na Nizozemskem, kjer so oder delili z izvajalci, kot so Loudness, The Skull, White Cowbell Oklahoma in Mörglbl. Točno dve leti kasneje so izdali svoj drugi album APE SHIFTER II, ki suvereno združuje žaganje 70-ih let, punk-rockovsko surovost in metalski groove, ki niti ne potrebuje vokala. Ape Shifter so mediji že večkrat primerjali s QOTSA in jim dodelili visoke ocene za novi album, kitarske vragolije Jeffa Auga pa primerjali s kitaristi, kot so Joe Satriani, Steve Vai ter Tony Iommi.


Them Moose Rush (Prog Noise Rock / HR)

Hrvaškemu bendu Them Moose Rush v progresivnem rocku ni para. Tudi naredi sam princip delovanja jim ni tuj – najsi je to režija lastnih spotov, produkcija svojih vizualnih elementov, skrivanje šifer v pesmih z Morsejevo abecedo ali komponiranje simetričnih delov pesmi, ki zvenijo enako ob predvajanju naprej in nazaj. In če zanemarimo hudiča v detajlih, predvsem rokajo trdneje ter hitreje kot kdorkoli.

Them Moose Rush je progresija vesoljske veličine električnega alter rocka. Po svojem prvencu je bend izdal dva EP-ja in si hitro utrl svojo pot v festivalsko in turnejsko koncertiranje (Eurosonic, Europavox, Inmusic, Krach Am Bach festival), kjer si je oder delil z zasedbami, kot so Queens of the Stone Age, The Black Keys, Pixies, Colour Haze, The Vintage Caravan in Mars Red Sky. Drugi album Don’t Pick Your Nose z dodajanjem novih in novih riffov pritiska in izziva poslušalčevo recepcijo in percepcijo česa je trio zares zmožen, govori pa se, da je pri koncu tudi njihov tretji dolgometražec.


Jegulja (Prog Stoner Rock / SI)
Jegulja je nastala leta 2013, ko sta Jure Gašper in Rok Večerin povabila Jana Kozla na glasbeni jam. Bivši ali zdajšnji člani zasedb kot so Lene Kosti, Carnaval, Uroš in Dawn Patrol so po nekajmesečnem vztrajanju dobili svoje prvo koncertno povabilo, na katerega so se odzvali s pripravljenim glasbenim repertoarjem. Pet pesmi je bilo nato izdanih na demo posnetku Finesse & Mud (2014). V začetku leta 2017 so izdali svoj debitantski album Darkest Light, ki ga je portal 24ur.com razglasil za najboljši domači album leta.

Vstopnina: 12€