Koncerti

Acid Mammoth (GR) + 1782 (IT) + Chains

Temačni večer pogube.

🦣 Acid Mammoth (Stoner doom / GR) 🦣 1782 (Doom / IT) 🦣 Chains (Hypnotic doom / SI)

Stoner doom je v zadnjem času doživel ponovni vzpon z vedno večjo izbiro bendov, ki se vračajo k okultnemu fuzz zvoku. Grškim Acid Mammoth ta zvok ni tuj, saj se v primerjavi s svojimi prejšnjimi albumi samo še izboljšujejo. Bend temelji na riffih v slogu Black Sabbath in ohranjanju stika s klasičnim zvokom dooma. Po istoimenski plošči iz leta 2017 in lanskim albumom Under Acid Hoof ter trenutnim sodelovanjem z Heavy Psych Sounds Records se zdi, da nadaljujejo v ustaljenem slogu, a tokrat svoj zvok nadgrajujejo s progresivnim pridihom.

Italijanski doom duet 1782 je z ustvarjanjem glasbe začel v letu 2018, že prvi single pa je močno odmeval med ljubitelji žanra po vsem svetu. Leta 2019 sta povila samonaslovljeni prvenec, s katerim bosta v okviru evropske turneje v letu 2022 prvikrat obiskala naše odre.

Chains je primorska zasedba, ki preigrava singalong doom duo. Na sceni je že celo desetletje, in sicer od leta 2010. Skupino sestavljata Etienne Von Chelleri na vokalu in kitari ter Matz Sick na bobnih. Nastopila sta že na številnih domačih in tujih odrih. Izdala sta že več EP-jev in singlov ter dva LP-ja – Sonic Sabbath in Musica Macabra, ki ju trenutno izvajata na njihovih soničnih mašah.

Vstopnina: 10€ v predprodaji, 12€ na dan dogodka

Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo.