Koncerti

43 let Radia Študent :: Nikoli mlajši! – petek, 11.5. ob 22h


22.30 koncert: DEADHORSE (ZDA)
00.00 +/- AFTER ARTEFAKT V ŽILO 00.00 +/- TRANSGrEšN no. 2
Deadhorse je postrock inštrumentalna skupina iz Erie, PA, ki je začela svoje delovanje leta 2009, v juniju naslednjega leta pa izdala svoj prvenec
“We Can Create Our Own World”. S široko paleto kontrolirane dinamike Deadhorse ustvarjajo epsko atmosfero, ki „posrka“ poslušalca, hkrati pa gradi intimne vezi s pomočjo domiselnih subtilnih glasbenih gradenj in nežnih klasično usmerjenih melodij. Deadhorse tudi z novim albumom “We Can Create Our Own World” v izdaji Broken Circles Records, z napovedanimi nastopi v Kanadi, Evropi in na Kitajskem ter dvema glasbenima videoma v režiji avstralskega filmskega režiserja Matta Kleinerja dokazujejo, da je DIY scena še kako živa.

Po polnoči pa s krajšim ekskurzom oddaje AFTER ARTEFAKT V ŽILO preklapljamo na:
TransgReŠn No.2 (ReŠeTALCI + GOSTI) elektronska plesna transgresija v znano in neznano
To so neskončne variacije, katerih izginotje in pojavitev sovpadata. To so neskončne hitrosti, počasnosti in pošastnosti, ki nemo in brezoblično maso poženejo kot pisano, mobilno, asimetrično, razsrediščeno, spiraloidno, odmevajočo. To je tisti hip, za katerega ne vemo, ali je predolg ali prekratek za čas. Prejemamo udarce z bičem, ki pokajo tako kot žile. Nenehno izgubljamo svoje ideje. Prehajamo v fazo, ko zavest postaja skromna: plešoče telo je brez narave in brez misli. Edino, kar šteje: eno samo vztrajanje za vse, kar obstaja, ena sama prikazen za vsa živa bitja, en sam bit za vse govoričenje in vse kapi morja. Transgresija: za vse nemožno, možno in dejansko. Uživajte življenje. To ni generalka!
line up: CИHИ (Biomechanics, PZZ)
Tadej Šemedej (Zavod Periferija, RŠ) Shekuza (Moveknowledgement, ex RŠ)
De Ja Visitore(ex X-Machina, RŠ)
vizalije: Fšk&Linx
www.radiostudent.si

Vstop prost!
www.youtube.com/watch?v=MwlLnXQDi8k