Koncerti

300.000 Verschiedene Krawalle (Slo), Soma Arsen (Slo) – četrtek, 6.9. ob 21h

19. obletnica zasedbe AKC Metelkova mesto
21.30 – Videoprojekcije koncertov v klubu Channel Zero / izbor 2011 in 2012 (prod. Ch0)
22.30 – Adorable-Macabre je glasbeni kabare glasbene skupine Soma Arsen, ki je podkrepljen z video projekcijo. Glasbeno se razteza med waitsovskim jamranjem, plesno elektroniko, ter bluzovskimi prijemi kakšnih Goribor. Vsebinsko se teksti napajajo iz osebnih življenjskih izkušenj tekstopisca Tomislava Vrečarja, govorijo o mestu Ljubljani, o občutku odtujenosti avtorja znotraj današnjega sveta, ki najbolj ceni prilagajanje in konformizem. Videoprojekcija je sestavljena iz animacij, ter posnetkov, bolje izsekov urbanega sveta, ki je v neprestani mutaciji in nenehnem gibanju. Projekcijo v živo sestavlja njena avtorica Jelena Sokić, diplomantka ljubljanskega aluja, smer slikarstvo. Znotraj kabareja sodeluje tudi kitarist Janez Kardelj, ki je prav tako diplomant ljubljanskega aluja, smer slikarstvo. V homogeno celoto je vse skupaj sestavil Tomislav Vrečar, pesnik, ki je avtor besedil, ter glasbe.
Sonična divizija Laibach kunsta. Ustanovljena leta 1981. V samem imenu projekta 300.000 V.K. je skrita koda glasbene usmeritve: 300.000 kilometrov na sekundo = hitrost svetlobe. Kratica V.K. pa stoji za Verschiedene Krawalle.
Projekt 300.000 V.K. se loteva odnosov znotraj bibiljskega razumevanja dobrega in zla (album Paracelsus) ali arhivira veličastnost trenutka za večnost (album Also Sprach Johannes Paul), ali analizira in napoveduje informacijsko prihodnjost (album Hard Drive), ali pa konceptualnemu formuliranju daljnih in nepredstavljivih planetarijev prinaša človeško obliko (album Titan). V apokrifni kvadrologiji se 300.000 V.K. skriva za različnimi izvajalci: Peter Paracelsus – oče sodobne medicine in alkimist, Johann Paul II. – karizmatični papež, Bill Gates – začetnik informacijske tehnologije, NASA / ESA – vesoljska odiseja sonde Cassini-Huygens v Saturnovo orbito in na njegovo največjo luno Titan. Pri vsakem albumu gre za izum novega žanra, pri prvem “satno” – satanic techno, zvočna alkimija + elektronika, pri drugem “sacre” klasika (Johan Strauss) … pri tretjem “Hard Drive”, in pri četrtem “transgalaktična simfonija”.
Vstop prost.