Koncerti

29. mednarodni festival Druga godba: MELT YOURSELF DOWN (Velika Britanija) – petek, 10.05. ob 23h

Letošnji, že 29. mednarodni festival Druga godba se predstavlja v prenovljeni obliki! Ena sama vstopnica obiskovalca namreč popelje po Ljubljani v 29-urnem programu, ki odzvanja raznoliko sodobno glasbo z vsega sveta.
Festival odpira vrata v petek 10. maja s koncertom slovite Rokie Traoré, glasbeni program pa nadaljuje Metelkova – v Channel Zeru bodo nastopili britanski Melt Yourself Down!
Vstopnice v predprodaji: 26 EUR Vstopnica na dan dogodka: 29 EUR Vstopnice: www.eventim.si in Eventimova prodajna mesta Za otroke do 12. leta ter gibalno in senzorno ovirane osebe je vstop brezplačen.
Obiskovalce prosimo, da si zaradi omejene prostorske kapacitete prizorišč pravočasno zagotovijo prostor. Rezervacija vstopnic, sedišč ali stojišč ni mogoča. Vstop na prizorišča ne bo mogoč, ko bo kapaciteta posameznega prizorišča zapolnjena. Vračilo denarja za kupljeno vstopnico ni možno.
Noč s petka na soboto, 11. 5. 2013, Channel Zero, ob 00.15 MELT YOURSELF DOWN (Velika Britanija)
+ DJ BIGor
Ljubljana v zvokih Kaira 1957, Kölna 1972, New Yorka 1978 in Londona 2013 Ime vroče zasedbe Melt Yourself Down, izposojeno pri newyorškem saksofonskem manijaku Jamesu Chanceu, veliko pove o njihovem sočnem tutti-fruttiju. Samoopis pa je pika na i: »Zvok Kaira iz leta 1957, Kolna iz leta 1972, New Yorka 1978. in Londona 2013.« Novi val britanskega jazza je naplavil superzasedbo, ki gode s polnimi pljuči. Še ne leto aktivna zasedba s preverjenim kadrom je začela februarja osvajati ušesa in klubska plesišča z 12-palčnim singlom Fix My Life/We Are Enough. Ne zamudite izjemne priložnosti za doživetje tega klubskega koktajla punka, elektra, jazza, afrobeata, trubačev, arabeske in še česa v živo, iz oči v oči, še preden junija založba Leaf Label izstreli zasedbin dolgometražni prvenec!
Zasedba: Kushal Gaya – glas Pete Wareham – saksofon Shabaka Hutchings – saksofon Ruth Goller – bas Satin Singh – tolkala Tom Skinner – bobni
Zadnji album: Prvenec Melt Yourself Down izide junija 2013 Spletna stran: www.meltyourselfdown.com Druga godba: www.drugagodba.si
http://www.youtube.com/watch?v=0eoVLfPszeQ