Klubski večeri

Cosmic Sex ✖ Refresh w/ Pearson Sound (Hessle Audio, UK)

Ikona britanske basovske glasbe in soustanovitelj ene najvplivnejših založb elektronske glasbe 21. stoletja se po 10 letih vrača v Ljubljano!

🌸 Pearson Sound 🌸 Blažen DJ 🌸 Jaša Bužinel b2b Zvèn 🌸 Raketa b2b DVS


Vstopnina: 16€ v predprodaji, 20€ na dan dogodka.
Vstopnice so na voljo na https://bit.ly/PearsonPresale ali na 3DVA trafikah. Število vstopnic je omejeno.

Music policy: bass, techno, dubstep, breakbeat, garage, electro, house, acid

Pridite zgodaj ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ Ostanite do konca.


Cosmic Sex in Refresh vas po prestavitvi decembrskega nastopa končno vabita na klubsko razpaljotko v družbi Pearson Sounda, legende londonskega elektronskega podzemlja, brez katere najbrž sploh ne bi bilo primorskega kolektiva, saj je prav njegov davni nastop v klubu K4 vplival na njegov nastanek.

David Kennedy aka Pearson Sound, ki je glasbeno kariero začel leta 2006 pod imenom Ramadanman in hitro dvignil prah na lokalni ter širši sceni, je predstavnik triumvirata velecenjene londonske založbe Hessle Audio, ki so jo z Benom UFO-jem in Pangaeo ustanovil leta 2007. Pod njihovim okriljem so se proslavili producenti_ke, kot so Blawan, Objekt, Joy O, ANZ, Batu, Ploy, Bruce, Toumba in drugi. Številna omenjena imena smo v zadnjih letih tudi gostili na naših dogodkih v Ljubljani.

V zadnjih 17 letih se je Pearson Sound mednarodno profiliral kot zastavonoša britanske elektronske glasbe s futurističnim nabojem. Kot producent in didžej, ki se je formiral v zlati dobi dubstepa, v svojih miksih in produkcijah prepleta vplive britanske soundsystem kulture, basovskega techna in raznorodnih klubskih žanrov novejšega datuma. Njegov zven se je od zgodnje faze, ko je večinoma ustvarjal v sferi minimalistične post-dubstepovske elektronike, v zadnjih letih preobrazil v sodobnejšo post-rejversko estetiko v tradiciji UK hardcora in onstran. Njegov temačno psihedelični, basovsko intenzivni, ritmično razgibani, nasploh nekoliko ekscentrični zvok, utelešen v brezčasnih komadih, kot so XLB, Earwig, Heal Me, Alien Mode in Red Sky, so v zadnjih letih posvojile nove generacije producentk_ov, ki plamenico »UK techna« nosijo v prihodnost.

Redno navdušuje s svojimi DJ seti, naj si gre za Hessle Audio Show na radiu Rinse FM, nastope na Boiler Roomu ali manjše klubske dogodke. Omeniti gre tudi epske b2b2b-je s kolegoma Benom UFO-jem in Pangaeo. V zadnjih letih smo člani naših kolektivov trojico ujeli tako na legendarnem zaključnem setu festivala Dimensions 2019 v Puli kot na lanskem praznovanju 15. obletnice njihove založbe v Amsterdamu … in vsakič ostali brez besed.

Da bo zabava prava in dolga, bo poskrbela domača škvadra didžejk in didžejev: Blažen DJ, Jaša b2b Zvèn in DVS b2b Raketa. Klubska poslastica prve klase!