Koncerti

SLEEPMAKESWAVES (Avstralija), ESAZLESA in SMASHED FACE (Češka) – sobota, 21.4. ob 21h

http://vimeo.com/45720157 http://vimeo.com/41838003 Channel Zero in Specialka: Trojni koncertni udarec Channel Zero v sodelovanju s svežo ekipo Specialka predstavlja trojni sobotni koncertni udarec, ki nas bo ponesel vse od death-cora, prek kričečega post-rocka, pa do prvinsko melodičnega avstralskega inštrumentalija. Po koncertu – after
Does Malina Blush
(aka Zloraba dobre glasbe v imenu žmohtnega hrupa. Disko jo(c)kerja Blush in Malina bosta zardevala od post rocka, nojza in sentiš indie popa!)
SLEEPMAKESWAVES
»Kaj bi se zgodilo, če Jeff Buckley nikoli ne bi zapel na svoji ploščah,« se je spraševal glasbeni kritik Jonno Siedler in si odgovoril: »Sleepmakeswaves. Kup emocij in ogromno različnih delov, ki se nekako spajajo v popolno celoto.« Da ni pretiraval, je dokazalo tudi samo poslušalstvo, ki je lani izdani prvenec avstralskega kvarteta pokupilo v taki meri, da se je album že v prvem tednu izida zasidral na prvo mesto portala Bandcamp, kjer ostaja eden najbolje prodajanih avstralskih albumov. Inštrumentalna cinematična zasedba, ki je nastala pred šestimi leti, ima za sabo že nekaj kratkometražnih albumov, nastope z bendi Mono, Boris, Pelican, Russian Circles in Unitopia ter omenjeni lani izdani prvenec »…and so we destroyed everything«, s katerim so letos obkrožili domačo Avstralijo, se marca podali na odmevni ameriški festival SXSW, tik pred ljubljanskim koncertom pa jim je belgijski Dunk!festival omogočil nastop tik pred precej sorodnimi 65daysofstatic. Sleepmakeswaves je brez dvoma benda na pohodu, ki ga ne gre zamuditi.
ESAZLESA

Na pogorišču čeških hardcorovcev Kmen je pred dobrimi tremi leti vstala Esazlesa. Hardcorovske korenine je preobrazila v kričeče post-rockovske pokrajine – v atmosferično začinjeni sludge, ki se napaja pri zasedbah kakršne so Isis, Cult of Luna in Minsk, a obenem raziskuje starošolski screamo, ki so ga po odrih cvrli Shotmaker, Maximillian Colby ter Fingerprint. Vendar pri zasedbi Esazlesa ne gre le za črpanje vseh naštetih vplivov, temveč za njihovo nadaljevanje. O tem priča tudi njihova koncertna kilometrina, ki jo bend nabira precej hitro. Lani se je podal na kar tri daljše turneje, poleti razburkal tudi naše kraje in za piko na i nastopil na češkem festivalu Fluff, teden zatem pa še na drugem češkem festivalskem čudežu Creepy Tepee.

SMASHED FACE O češkem bendu pove vse ime samo. Brutalna mešanica death metala in deathcora samo čaka na možnost masakriranja novih poslušalcev. Svoje glasbene izlive je bend v desetih letih zapisal na štiri albume, a nanje že gleda skoraj zviška in v peto napoveduje pohod v prihodnost. Smashed Face je brezkompromisna zasedba, ki je svoj divji nastop utrdila tako na domačih, kot tudi tujih festivalskih (Obscene Extreme, Brutal Assault …) in klubskih odrih.
www.smashedface.com/ecard
Facebook dogodek
Vstopnina: 10 eur
www.youtube.com/watch?v=CVIYNQzAjwo
www.youtube.com/watch?v=5ECgxMs_On8
www.youtube.com/watch?v=6Af6R53VmFw&feature=BFa&list=PL6DFF3A0E9B8B79A1