Koncerti

Level 25: Zs (US)

Level Up novo koncertno sezono začenja s starimi znanci ljubljanskih odrov, njujorško eksperimentalno zasedbo Zs, ki tokrat obeležuje 20. obletnico ustvarjanja.

👾 Zs


Vstopnina: 7€
📨 Naroči se na novice cikla Level Up


Zs, njujorški skladateljski kolektiv iz Brooklyna ali kar zvočna paradržava, ki jo vodi ustanovni član, elektrofonik in saksofonist Sam Hillmer (alias Diamond Terrifier), se je v svojih dvajsetih letih delovanja mnogokrat preoblikovala, različne inačice pa smo imeli priložnost redno spremljati tudi pri nas, nazadnje na odru Kina Šiška. Žanrsko venomer izmuzljivi, Zs ustvarjajo na presečišču avant jazza, no-wava, minimalizma in elektroakustike, žene pa jih nenehno preizkušanje svojih in poslušalčevih meja. S tovrstnim pristopom so v svoj krog sodelavcev privabili mnoga kultna imena, kot so Arto Lindsay, Tauba Auerbach in Greg Fox. Vsi trije so del trovinilne izdaje, ki bo kmalu izšla na založbi Northern Spy in ki dokumentira zasedbino ustvarjanje v zadnjih sedmih letih. Na evropsko turnejo se Zs odpravlja v sestavi Sam Hillmer (saksofon, elektrofonika) in Patrick Higgins (el. kitara, elektrofonika).

“One of the strongest avant-garde bands in New York.” – The New York Times

“It’s mood music…if you’re in a mental home” – Howard Stern


 

***
Level Up starts its new season with a seasoned artist – the Brooklyn avant-jazz experimentalists Zs who embark on their 20th anniversary tour.

𝘋𝘰𝘨𝘰𝘥𝘦𝘬 𝘱𝘰𝘥𝘱𝘪𝘳𝘢 𝘔𝘦𝘴𝘵𝘯𝘢 𝘰𝘣𝘤̌𝘪𝘯𝘢 𝘓𝘫𝘶𝘣𝘭𝘫𝘢𝘯𝘢 – 𝘖𝘥𝘥𝘦𝘭𝘦𝘬 𝘻𝘢 𝘬𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘰