Galerija Ch0: Jana Kumberger - Metamorfoza

Tokratna razstava v najmanjši galeriji v Sloveniji, Galeriji Channel zero (45x25x19 cm), na ogled ponuja delo iz serije z naslovom Metamorfoza. Na ogled do 22.11.
 
Avtorica pri dotičnem projektu vsakdanje objekte in znane motive skozi kognitivno kreativni proces združuje v imaginarne krajine, bitja, simbole in jim tako daje nov, drugačen pomen.
 

četrtek, 23. 11. ob 20.00 – Galerija Ch0: Borut Šajn: PARA-GRAF O,GRAJE

Borut Šajn – še vedno človeško bitje, rojeno v daljnem letu 1946, po nesreči tudi ex-urboarhitekt, k sreči pa tudi malo slikarja, s slikami razstavljenimi predvsem po prijetnih domovih. Po dolgoletnih izkušnjah zagovarja krute anti – urboarhitektonske posege: rušenje ograj in mej ter tajn, takih in drugačnih, tako v glavi, kot v okolju.
 
 
Vstop prost!
 
 

četrtek, 23. 11. ob 20.30 – Mi smo tu! / ljubljanski slam pokal

November je. Moški nosijo brke. Drevesa so gola. Megla povsod. Ljudje se stiskajo za ognjišči. Drobne luči brlijo. Kot da se vsa Zemlja spravlja k večnemu spanju. Nope! Channel Zero pa ne. Pesniška beseda nikakor. Nori, odločni in hitrobesedni slemerji in slemerke niti slučajno. Mi ne bomo nikjer drugje. Mi bomo tu! Spet. In spet. in spet!
 
 
 

petek, 24. 11. ob 22.00 - VIVA PUNK! VIVA RŠ!: Tradicionalni vsemetelkovski benefit

Letos bo RŠ-benefit tematski. Povod za izbiro teme je samoumeven: obeležujemo 40-obletnico punka na Slovenskem, ki je obenem tudi 40-obletnica punka na Radiu Študent. Vendar to ne pomeni, da želimo biti samo zazrti v preteklost. S pestrim in raznolikim programom skušamo pokazati na aktualnost in živost punka danes. Punk je v prvi vrsti živ v ozko glasbenem smislu: punk scena predstavlja pomemben del sodobnega lokalnega alternativnega dogajanja. Punk je tudi sam povzročil ogromno drugih glasbenih odvodov, četudi tem ne rečemo punk. Punk pa je obenem še kako živ tudi kot širša družbena gesta: vprašanje glede tega, kaj je danes pravi upor, je - ravno zato ker se zdi, da nima pravega in enostavnega odgovora - še kako aktualno. 
 
Brgs (Jaka Berger) & Umdhlebi (drone/doom/impro)
Warrego Valles (dark/electronica/ambient)
Apostille (one-man industrial/synth/noise, UK)
DJ: Thon Kland (Davorin Klander) b2b Skeletonium
 
Ena vstopnina (10 eur) – cela Metelkova.
Presežek vstopnine bo namenjen prihodnjemu delovanju Radia Študent! 

Preberi več

 

sreda, 29. 11. ob 21.00 – Kataman: IT'S EVERYONE ELSE + VIZELJ

Kataman glasbena akcija na letošnji koncertni maraton Od Vardara do Triglava (Lj-Bg-Sk) pošilja prekmurski hardcore-synth-post-industrial dvojec It's everyone else in beograjski rokenrol trio Vizelj.
 
It's everyone else s pomočjo sintetizatorjev zvoka, samplov in dveh neizprosnih vokalov proizvajata unikaten, shizofren zvok, ki zajema vse od noisa, industriala, synthrocka in popa. Dvojica, ki že od leta 2009 obremenjuje svoje sintesajzerje in glasilke, je leta 2010 prepričala komisijo Klubskega maratona in si postopoma priigrala sloves norišnice v živo. Spomladi leta 2012 je luč sveta ugledal njun prvenec Is It Me?, izdan v samozaložbi, dve leti kasneje pa sta pod okriljem dunajske založbe Noise Appeal Records izdala LP z naslovom New Religion. Novembra 2016 pa sta izstrelila tretji album Heaven is an empty room (Noise Appeal Records). 
 
Gromoglasni slovenski duo je po izidu debija gostoval po vsej Evropi in na Balkanu; sledili so nastopi po klubskem podzemlju med Norveško in Makedonijo; na večjih mednarodnih festivalih (Pohoda, Superuho, Eurosonic Noorderslag, Rock for People), oder pa sta si delila z imeni, kot so Atari Teenage Riot, Xiu Xiu, Unsane, Wolf Eyes, King Buzzo.

Preberi več

 

Zadnje objave