Galerija Ch0: Tomislav Vrečar / Somaarsen: »POBERI SE, BRAT!”

 
Topi se čokolada, ližem sladke srage, grenak okus ostaja, okus po grozi – okus samote. Prsa moledujem, vlečejo me k tlom, tako kot težnost kliče dež na Zemljo. Dež. Gre dež? Morda kdo ve? Kosmate prsi podmukle harpije, kremplji škripajo, skušajo utišati smrdljivo drobovje, črevesje, ki podrsava skozi samoto, kot zadeta kača v peklenskih mukah levitve, vsaka luska je vsaka celica, ki odmira in se istočasno na novo formatira, gomazenje bolečine, ples črvov, ki spodjedajo vezi, zabava za mrhovinarje, postajam ona, da ona, le voda me lahko krsti, da dokončno postanem ona, lepotica, ki bo izjokala sonce, da prikliče dež. Gre dež? Morda kdo ve? Dež, jebi se! Izlij že enkrat to srce, jedko je! Lije iz moje STRUPENE NEVESTE. Poberi se, BRAT!
 
 
 
 
 
 

četrtek, 30. 3. ob 21.00 - Level 3: FURIOUS FEW + John F. Doe

Furious Few je sveža avstralska rock skupina iz Berlina. Power trio s klaviaturami namesto basa svoj prvinski rokenrol začini s ščepci bluesa in soula, kar na trenutke spomni na skupino The Dead Weather. Glasno in prvinsko. 
 
Pisalo se je leto 2015, ko sta Avstralca Joshua Murphy in Spike Rogers po razpadu benda ME v Berlinu ustanovila Furious Few. Pridružil se jima je še Connor Fitzgerald in skupaj so se zaprli v studio, kjer so pripravili material za prvi album, ki bo izšel konec marca. Čaka nas neizprosni rokenrol z orglami in maničnim vokalom.
 
Rock band John F. Doe je bil ustanovljen leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje v živo, leta 2015 pa je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih priskrbita kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in back vokalist Luka Zemljič. Dinamično ritem sekcijo ustvarjata Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki Indie in Garage rocka. Leta 2016 je skupina podpisala pogodbo z založbo Nika Records.
 
 
Vstopnina: 5 eur
 

petek, 31. 3. ob 23.00 – Everything goes

Le en dan pred prvoaprilskimi šalami bo DJ ekipa Everything Goes še enkrat več zaropotala v klubu Channel 0 za vse tiste, ki jim žanr glasbe ni pomemben, dokler se zabava. Šala… Glasno bo in divje, saj se bosta v goste prikradla Črt in Matej iz koncertno-organizacijskega dua Dirty Skunks in se pridružila že preverjeni četverici v postavi Sunneh, Rope, Jerry in Fogy. 
 
Torej v petek, 31. marca vemo kje bo žur. Pridruži se!
 
w/ Dirty Skunks, Rope, Jerry, Sunneh, Fogy

Preberi več

 

ponedeljek, 3. 4. ob 22.00 – DubLab: Madamdub & Selyak

MADAMDUB (Dubomb Crew MB) - roots, dub, digital dub, steppers in dubstep.
 
DUBOMB je bil ustvarjen v začetku leta 2011 v mariborski Pekarni, od takrat je nastalo okoli 40 Dubomb dogodkov s številnimi glasbenimi skupinami in DJ-ji. Crew pa ves ta čas deluje tudi kot DJ kolektiv. Predstavili so se že na mnogoštevilnih festivalih, dogodkih in prostorih kot so Overjam, Festival Lent, Dublab, Metelkova mesto, Jungle Flash, Bass Camp, Medika Zagreb, Salzburg in mnogokje drugje. I Youtube playlista
 
SELYAK - Po dolgem času ponovno na Dub Lab odru – bivši sodelavec Radia Študent, zbiratelj vinilov, organizator koncertov, gojitelj bambusa, prevajalec, DJ, zeliščar... itd. Zadnji dve leti se intenzivno ukvarja z očetovstvom. Je član zasedbe Dubzilla, ki je v zadnjih desetih letih pustila svoj pečat na obzorju slovenske basovke godbe. Sprva v DJ kolektivu Dubsystem Sound, kasneje v solo projektu Free Form Dub in nenazadnje v live dub zasedbi Dubzilli, ki deluje še danes in velja kot zastavonoša za slovensko dub sceno. Za tokraten Dub Lab večer bo pobrisala prah s svojih vinilov in nam postregel z dub fuzijo širokih razsežnosti. In DUB we trust. I Soundcloud
 
Dubbing is a must!!! 
 
 
Support: Reggae.si
 
Vstopnina: 3 eur 
 
 

sobota, 8. 4. ob 21.00 – TSO + Concrete Jellÿ

Severozahodno italijanski trio se glasbeno giblje nekje med sladžom in bluzom, skratka alternativni rock. Prvenec In-sanity je trojček izdal februarja lani pri bolonjski založbi Irma Records. Šest pesemskih kompozicij najbolj spominja na Neurosis in Alice In Chains. Bend pa  ̶  po njihovih besedah  ̶  ljubi QOTSA, Nirvana, Soundgarden, King Crimson, glasbeno progresivnost 70-ih in granč 90-ih let prej. stol., Genesis, Black Sabbath, Led Zeppelin, Beatles … In-sanity je album s konceptom mejnikov večine ljudi, s katerimi se morajo znova in znova boriti med družbeno sprejemljivim,včasih je najbolj nora stvar celo iluzija, da je srečo možno kupiti z denarjem, ter resničnimi potrebami človeka. V norem svetu sosedskega izvajalca zanima, kdo je tu nor (in kdo ne)? Včasih so tovrstne meje težko določljive. Torej ogromna strast do nečesa, kakor brezpogojna ljubezen do glasbe, lahko reši ogromno duš. Ali vsaj pripomore k manjši grenkobi življenja. Človeška slabost je tu opisana z opustom pretiranih čustev, tako pa se tema lahko razvije v čisti realizem. Izvrstnost debitantskega tria preizkusite sami, ne zamudite jih! I Radio Študent afterparty
 
Bend se je formiral leta 2014. V začetku je preigraval bolj hardrokovske in bluzovske izvajalce vseh časov z eksurzijami v glasbeno progresivnost in džez. Nato se je fokusiral na žive nastope po matični domovini (njen SZ), od gostiln do gledališč in manjših festivalov, tudi pri nas, na sosednjem Hrvaškem ter v Avstriji. 

Preberi več

 

ponedeljek, 10. 4. ob 22.00 – DubLab: Reggaeneration Sound

DubLab na svojem odru prvič predstavlja Reggaeneration Sound. Leta 2009 se je Reggaeneration sound prvič predstavil publiki v Črni na Koroškem na Roots JamDown inna Black Town eventu. Od takrat se je sound udejstvoval na veliko žurih, prirejal in še prireja pa tudi lastne evente Downtown top ranking v takratnjem Klub baru in sedaj v Špajzu. 
 
Trenutno sta aktivna člana Dub Spencer in CoolJah, ki sta pristaša roots glasbe. Njuna strast so "old school" roots reggae, rockers in dub vajbi na vinilnih ploščah. Kot bi rekla selektorja, original style.  
 
Dubbing is a must!!! 
 
 
Support: Reggae.si
 
Vstopnina: 3 eur 
 
 

stran 1 od 2