ProgramRazstaveČetrtek, 24. 1. ob 19.00 – Galerija CH0 - SANDRA KOCJANČIČ: Nova koža / New skin

Četrtek, 24. 1. ob 19.00 – Galerija CH0 - SANDRA KOCJANČIČ: Nova koža / New skin

Primorska oblikovalka Sandra Kocjančič oblikuje nakit s posebno tehniko, pri kateri nastaja žična vezenina, ki je oblikovalkina specifika. Pri svojem delu uporablja srebro, zlato, baker, drage in okrasne  kamne, včasih tudi odpadke ter druge materiale. 
 
Sandra Kocjančič v slovenski oblikovalski prostor vnaša razigranost in stilsko dovršenost, ki jo umeščata med perspektivne mlade ustvarjalke. V širšem kulturnem kontekstu je njeno delovanje pomembno in prepoznavno predvsem zato, ker ji kot spretni oblikovalki uspe obvladati in povezovati različne stile in materiale, njeno delovanje v galeriji, društvu in mednarodnem prostoru pa nesebično prispeva k promociji slovenskega sodobnega nakita. 
Sandra o svojem oblikovanju pravi:
"V iskanju navdiha v prepletanju morskih valov, listov v vetru in dotikov med nami izzivam meje oblikovanja nakita s kvačkanjem žice. Gre za odkrivanje zelo krhkih, zračnih, čutnih form in taktilnih površin, ki izražajo drznost, celo ekstravagantnost sodobne ženske.
 
Podobno kot valovanje v naravi se tudi ritmičnost zanke žice, prepleta s poezijo in matematiko, moškim in ženskim principom. Stare tradicionalne tehnike kvačkanja povezujem s sodobno kreativnostjo. Vsakič znova sem prsenčena kako se raznovrstni dragi in poldragi kamni ter  celo reciklirani materiali tako harmonično prepletejo s kvačkano srebrno, zlato in bakreno žico." 
 
O tokratni razstavi v galeriji Ch0 pa:
"Arhitekturo nakita sem interpretirala skozi človeka in čebele - tandem, čigar izvedbo sem prepoznala kot velik arhitekturni dosežek. Krogi, ki sem jih uporabila v nakitu, so posnemanje gradnje satja, ki ga čebele gradijo v obliki kroga in se kasneje zaradi temperature spremeni v šesterokotnik. 
 
Vstop prost. Facebook dogodek
 
 
 
 

Zadnje objave