ProgramRazstave

četrtek, 24. 5. ob 19.00 – Galerija CH0: otvoritev razstave Anja Klinar – “Ključ do odločujoče sekunde pozabljenega svizca«

1. Ključne stvari se največkrat zgodijo v jedru naključij. Recimo, da ti na glavo pade opeka, ali še bolje sinji kit. Padca sinjega kita gotovo ne preživiš. Lahko pa, recimo temu, z malce lažjim srcem, preživiš ugonobljenje polnozrnatih testenin pod težo topljenega cedila, izgotovljenega iz odlične umetne mase. Predvsem, če se ponosnima in zadovoljnima lastnikoma dveh komponent, težkometalne keramične kozice in ločevalca vode od testenin, izriše nasmešek na usta, ker sta njima ljuba predmeta razširila svoja pogleda na svet in se odtopila novim dogodivščinam naproti. 
 
2. Poleg umetnosti po naključju se Anja Klinar ukvarja z jeziki, predvsem s španščino in poljščino, skakljanjem s svizci, obiskovanjem sinjih kitov in rednim vzdrževanjem Koboklina, ki je odlična pasma za tiste, ki imajo vrtove, sadovnjake, njive, nasade podivjanosti in gojijo pobesnele škržižce (mešanec škržata in svizca).