ProgramKoncertipetek, 19. 5. ob 21.00 – Dirty Skunks: JINJER, DECAGE, FIVE MINUTES HATE

petek, 19. 5. ob 21.00 – Dirty Skunks: JINJER, DECAGE, FIVE MINUTES HATE

Ukrajinski hitrostrelni in rušilni napad na Ljubljano
 
19. maja boste verjetno hoteli preživeti večer kar se da običajno. A verjetno vam to ne bo uspelo, ker se boste odpravili v Channel Zero na Metelkovo, kjer bo igral rušilni ukrajinski kvartet Jinjer.
 
Zasedba je nedolgo nazaj že nastopila v Velenju in izzvala rušilni potres. Namreč, čisto ignorantsko bi bilo označiti Jinjer kot nekakšen nu-metalski zvarek ali pa kak pocenski modern metal klon. Predstavljajte si vokalni napad, ki v enem dekletu združi rušilnost Pantere in melodičnost Diecast, včasih pa tudi zakruli na prav old skul grinderski način. Dodajte riffe, ki se napajajo v enostavnih nizkotonskih pasažah, ki jih takoj preleti nekakšen The Dillinger Escape Plan kaos in se prelevi v The Red Chord, nato pa se zmelodizira v stilu novejših Decapitated ali Machine Head. Vse to pa podloži še res rušilni bas.
 
Tako je - Jinjer so utelešenje kaosa. A nalezljivega kaosa! Takega, ki nekje v svoji sredici ima smisel. Zvenijo moderno, čisto, a hkrati starošolsko in umazano. Mislite, da boste šli na zgolj nežni glasbeni večer. Nope - dobili boste po p***i. Večkrat. Zvočno, seveda. Jinjer so z razlogom poimenovani kot eden najboljših ukrajinskih metal bendov, v živo pa vas očitno čaka tak napad, da vam ne bo nič jasno. I Facebook
 
Predskupini velenjski DECAGE in italjanski FIVE MINUTES HATE!
 
Vstopnice: 15 evrov v predprodaji, 18 evrov na dan koncerta! 
Na voljo tudi v Orto baru in Trugi!
 
 

Zadnje objave