ProgramKoncertitorek, 27.10. ob 21.00 - HER NAME IS CALLA, ALL STRINGS DETACHED

torek, 27.10. ob 21.00 - HER NAME IS CALLA, ALL STRINGS DETACHED

Her Name is Calla  je britanski postrock/folk kvintet. Drowned In Sound jih opisuje kot enega najdrznejših in nekonvencionalnih skupin, ki slovi po svojih močnih, intenzivnih nastopih. Do danes so izdali tri odlične studijske albume in letošnji dokumentarec/soundtrack z naslovom „A Wave Of Endorphins OST“, v pripravi pa je tudi nova, četrta izdaja „Animal Choir“.
 
Ob deseti obletnici delovanja bi težko obravnavali njen uspeh čez noč. Glasba skupine Her Name Is Calla lebdi nekje med svetlobo in senco, med post-rockom in folkom, zlomom in apokalipso. Ta etiketa ji je hkrati nadela blagoslov in breme. Na eni strani stremenje po žanrski opredelitvi, na drugi strani pa je edinstvena na tem področju, Her Name Is Calla ustvarja intenziven, čustveni kitarski rock, ki ga krasijo značilni vokali in izjemna uporaba dinamike in atmosfere, ki očara tako s svojo subtilnostjo kot brutalnostjo.
 
V živo jih je bilo moč opaziti ob nastopih skupin Cult of Luna, iLIKETRAINS, Grizzly Bear, The Twilight Sad, Jeniferever, For a Minor Reflection andin festivalih Leeds Festival, Summer Sundae, Noorderzon Performing Arts, Denovali Swingfest in Dunk!.
 
Zasedba:
Sophie Green: violina, vokali;
Tiernan Welch: bas kitara;
Anja Madvhani: vokali, violina, klavir;
Tom Morris: glavni vokal, klavir, kitara, banjo, orgle;
Adam Weikert: bobni, vokali, banjo.
 
 
Vesna Godler in Jana Beltran sta hipnotično otožni tandem All Strings Detached ustanovili pred dvema letoma. Na svojevrsten način že od vsega začetka združujeta horizonte svojih avtorskih poetik v pričujočo zgodbo, ovito s strunami električnega basa in elektroakustične kitare ter s primesmi klasične glasbe, podkrepljene z rock'n'roll ritmi in intimnimi glasovi, ki v telo zavrtičijo blues. Ekspresivna vokala in osebni zgodbi avtoric se prepletajo v minimalistične aranžmaje, polne tišin ter evokativnih podob, lepote, mest, poti in moških, ki jih ljubita. Njune pripovedi so hkrati nežne in divje, tenkočutne, melanholične, mračne, predvsem pa odkrito intimne in izrazito žive.
 
Svojo rahločutno in intimno zgodbo sta že udejanili na njunem prvencu „Heavy Rain“, ki je izšel pri pri Založbi Radia Študent, tokrat pa bomo, upajmo, lahko prisluhnili že njunem najnovejšem materialu, ki ga snujeta za drugo ploščo.
 
 
Vstopnina: 10 eur z rezervacijo / 12 eur na dan koncerta
 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

 

 

Zadnje objave