ProgramKoncertisreda, 14. 3. ob 21.00 – Karmakoma + Onubo

sreda, 14. 3. ob 21.00 – Karmakoma + Onubo

Predstavljamo koncert starih znancev kluba Channel Zero. Karmakoma bodo ob podpori Onubo predstavili material, ki se bo znašel na njihovem prihajajočem albumu.
 
Karmakoma nastane leta 2011 v Krškem. Na samosvoj način se loteva manipulacije z zvokom in aranžmaji.  Odlikuje jo resen in iskren pristop k ustvarjanju ter energičen pristop pri podajanju. Udarna mešanica perverzne ''in-your-face'' punkovske arogance in plesoče mešanice bobnov in elektronike niso več užitek in estetika vdajanja užitkom, temveč želja in njena katarzična komponenta.
Ob ustvarjanju zvočne freske prehajajo iz popolnega miru v skoraj nevzdržen kaos, iz zavednega v nezavedno in iz rigidne budnosti v sanje. Karmakoma se v raziskovanju navezuje na telesa, funkcije, fiziološke procese, občutja in užitke; da bi se povezovali v skladu s kompleksnostjo, ki bo naraščala sorazmerno z razvojem modernih tehnologij, ki si za tarčo jemljejo življenje. 
Težko prigarani prvenec Imagination & Mechanical Metamorphoses izdan pri založbi ZARŠ (2014), v produkciji KARMAKOME in Petra Stojanovića, je logična posledica osupljive eksplozije kreativnosti in organiziranih eksperimentov. To je album, ki je Gregorja Samso preobrazil v bionični mrčes.
V mesecu maju 2015 je zasedba izdala singl Remiss, ki je tehnico žanrske opredelitve nagnila na elektronsko stran, živi koncerti pa še vedno nabiti z rokersko energijo.
 
Karmakoma so: 
Enej Mavsar – kitara, vokal, sintesajzer, sempli
Jošt Drašler – Bas kitara in bas sintesajzer
Benjamin Kovač – Bobni
 
''Skupina Karmakoma je prijetna osvežitev slovenskega alternativnega rockovskega utripa, ki že na samem začetku ustvarjalne poti s prvencem »Imagination And Mechanical Metamorphoses« gradi na prepoznavnem glasbenem dosjeju skupine, z otipljivo avtonomno avtorsko materijo. '' - Aleš Podbrežnik (Rockline)'
 
'Dobro zastavljen plošček, ki mu ne primanjkuje energije in ritma ...'' - Veljko Njegovan (Mladina) 
 
"Krška skupina Karmakoma ponuja širok repertoar od hrupnih kitarskih nažigancij do umirjenejših nadubiranih ritmov, prepojenih z vijoličasto meglico, v kateri elektronski instrumenti ustvarijo iluzijo, da gre za številčnejšo zasedbo, na momente spominjajo na new wave iz osemdesetih let, hkrati pa dodajo pečat aktualnosti.   
- Kino Šiška
 
"Elektrorokerska petarda"    - Ment Ljubljana
 
 
Pod imenom Onubo je leta 2005 Janžej Marinč začel ustvarjati avtorsko elektronsko glasbo. Kasneje je za nastope v živo začel sodelovati z drugimi glasbeniki. Na bas kitari se mu je kmalu pridružil Tadej Abram, s katerim sta skupaj že igrala v različnih glasbenih zasedbah. Z istim imenom se je leta 2011 formiral trio Onubo, ko se je dvojici z bobni priključil še Marko Jurečič. Število članov varira iz koncerta v koncert, vendar osnova - elektronika, bas kitara in bobni - ostaja konstanta. Skupini se je kot zadnji član na kitari pridružil Marko Pirc. V zadnjem času je nastalo precej novega skupnega materiala, ki se največkrat izoblikuje skozi skupne jam sessione. Skupina je trenutno ujeta v nastajanje svojega prvega albuma. V glasbi je čutiti vplive bendov, kot so M83, Fisherspooner, God is an astronaut in drugih ... 
 
V tokratni zasedbi bo nastopil trio: 
Janžej Marinč - elektronika, klaviature, vokal, kitara
Tadej Abram - bas kitara
Marko Pirc – bobni, tolkala  
 
 
Vstopnina: 6€
 
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
 
 

Zadnje objave