ProgramKoncerti

ponedeljek, 26. 2. ob 22.00 – Dub Lab Live: R.esistence in Dub (I)

Na tokratnem Dub Lab Livu vam predstavljamo izkušen dub četvorec iz italijanske Furlanije. Prvi album od šestih so posneli pred desetimi leti, nastopali že na mnogih odrih po Evropi ter sodelovali z znanimi imeni kot so General Levy, Mad Professor, Ras Tweed, Rankin Joe in še mnogimi drugimi. 
Zagotavljamo vam koncert, poln energije in prvovrstnega duba. Vstopnice lahko kupite tudi v predprodaji na vratih kluba Channel Zero.
 
Člani benda:
ToFFo Selektah (dubmaster)
Zen-I (trobenta & synths)
Pierre Chemist (sax & melodika)
Ste’Pit (bass)
 
Vstopnina: 5€ 
 
Spremljate nas lahko na: 
 

sreda, 28. 2. ob 21.00 – Level 11: ### (HR) + Neon Lies (HR) + ZircuS (SLO)

Na zadnji februarski dan se na Leveł Up predstavlja hrvaška karavana. Gre za konec habsburške turneje, na katero so se z namenom promocije novega EPja odpravili ###, poznani tudi kot dR:dR:dR. Ob odsotnosti njihovega producenta Zarkoffa bo ob njih nastopil Neon Lies, priznani zagrebški darkwave synth punker. Poleg tega se na ljubljanske odre po dolgem času spet vrača slovenjgraški glasbeno vizualni kolektiv ZircuS Art.
 
 
### je instrumentalni rock/noise trio iz Siska, ki je princip naredi sam (DIY) pripeljal do zavidljivih razsežnosti - najsi je to prestavitev celotnega studia v razna nenavadna okolja, kot so prostori mestne klavnice, tovarne žarnic in železarne, ali pa gradnja 300 križev, ki jih nato za potrebe videospota spustijo po reki. A princip se ne ustavi pri snemanju, sami naredijo tudi videospote in oblikujejo ovitek plošče, ki ga nato lastnoročno natisnejo. Do sedaj so izdali 3 EPje in album Svjetlo, na tokratni turneji pa promovirajo novi EP Uzvodno.

Preberi več

 

četrtek, 8. 3. ob 21.00 – MOTORPSYCHO + Dope Calypso

V Channel Zero prihajajo legende Motorpsycho, ki že dve desetletji križarijo po rockerskem psiheverzumu in vanj uvažajo prvine proga, jazza, noisa in česarkoli jim pač pade na pamet. Kar štirikratne dobitnike cenjenega norveškega grammyja, ki so sodelovali tudi s Steveom Albinijem in bendom Jaga Jazzist, je pred dvema letoma poživil nov bobnar, sicer član zasedbe Zu. Z njim so za vplivno založbo Rune Grammofon ustvarili lanski krepki dvojni album The Tower, med drugim posnet tudi v znamenitem studiu Rancho De La Luna.
 
Po poslušanju nove izdaje si recenzenti delijo mnenje, da je novi prišlek ponovno razplamtel ogenj v Motorpsycho. Po odlično sprejetem, a bolj introvertiranem predhodniku Here be Monsters, album The Tower namreč pogumno zakoraka dlje kot katerakoli bendova izdaja do zdaj in se dotakne celo stoner voda, rezultat pa je eksplozivna, masivna mojstrovina, ki črpa iz Motorpsychovih preteklih vrhuncev in gre še stopničko višje. “Veliko delo v vseh pogledih, ekspanzivno, a konsistentno izvrstno,” so zapisali pri Team Rock, zato le brž po vstopnico – na dan žena se vidimo v Channelu Zero! 
 

petek, 9. 3. ob 20.00 – KBO!, pionirji Yu punka / Ispad / zabojnik / After: Everything Goes

Pionirji jugoslovanskega punka, ki slišijo na ime Kbo!, letos obeležujejo 35. obletnico delovanja. Zasedba, ki je preživela mnoge vzpone in padce, razpad skupne države in izdala kar nekaj legendarnih albumov, se po zelo dolgem času zopet vrača na Metelkovo. Tokrat jim družbo delajo banjaluški Ispad ter postojnski Zabojnik.
Jebeš nacionalizem, jebeš politiko, Forever Punk!
Po koncertu sledi celonočna zabava z ekipo Everything Goes.
 

sreda, 21. 3. ob 20.00 – Koala Voice + The Mint

Tri leta so minila od izida njihovega prvenca Kangaroo’s a Neighbor, ki jih je s singlom Go Disco Go predstavil širši javnosti. Potem ko so Koala Voice pozornost pritegnili na številnih natečajih, so z zasvajajočo mešanico rocka, popa, disca, punka ter neustavljivo odrsko prezenco pričeli pohod po odrih tako doma kot v tujini.
 
Konec leta 2017 je izšel njihov drugi studijski album Wolkenfabrik. Ta po mnenju Mance, Tilna, Domna in Mihe nastavlja ogledalo korakom. Vse od Kisovca, Ljubljane, Črnomlja, Moskve, Liverpoola, Talina, Varšave in Groningena. Nastopili so pred Pixies v ljubljanskih Križankah in na festivalih, kot sta Pohoda in Exit. Skoraj več let v enem. Raziskovanje snovi, iz katere so narejeni oblaki, se nadaljuje. Spletna stran, Bandcamp, Instagram, iTunes
V pripravi na koncert:
Sierra: https://www.youtube.com/watch?v=5MFO1JWtwLQ
VedePremikanja: https://www.youtube.com/watch?v=V6EYMZBPa24
By Car: https://www.youtube.com/watch?v=dQOllvbWqVY
Talk About it: https://youtu.be/u42S3b4Y4E4
Live 360:
https://www.youtube.com/watch?v=dQOllvbWqVY&t=1s
 
The Mint so štirje najstniki, ki radi zganjajo hrup. Z dvema kitarama, vokalom, basom ter bobni jih ponavadi uvrščajo pod grunge, ker se sliši vpliv seattlovske glasbe iz 90-ih. Pri mladih 18-ih letih imajo že kar nekaj kilometrine, srečali so se tudi že z večjimi odri skoraj po vsej Sloveniji. Večinoma so znani po večjih glasbenih tekmovanjih kot sta Špil liga in Vičstock.
 
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
 
Vstopnina: 8€
 
 

četrtek, 29. 3. ob 21.00 – Level 12: The Evil Usses (UK) + Styröfoam (SI)

Prvi spomladanski Level s seboj prinaša bolj barvito glasbo. K nam smo za njihovo prvo evropsko turnejo uspeli zvabiti bristolski post-jazz kvartet The Evil Usses, ki je tik pred izidom svojega tretjega dolgometražnega albuma Muck. Ob njih bodo s polno zasedbo nastopili domači, idejno sorodni Styröfoam.
 
The Evil Usses so eksperimentalen post-jazz psych kvartet iz Bristola, ki slovi po svojih divjih in energičnih nastopih. Gre za spojino jazza in rocka, ki se močno naslanja na drznejše pripadnike slednjega, kot so Magic Band Captaina Beefhearta, Sun Ra in Zappovi Mothers of Invention.

Preberi več

 

stran 1 od 2