ProgramKoncerti

četrtek, 30. 3. ob 21.00 - Level 3: FURIOUS FEW + John F. Doe

Furious Few je sveža avstralska rock skupina iz Berlina. Power trio s klaviaturami namesto basa svoj prvinski rokenrol začini s ščepci bluesa in soula, kar na trenutke spomni na skupino The Dead Weather. Glasno in prvinsko. 
 
Pisalo se je leto 2015, ko sta Avstralca Joshua Murphy in Spike Rogers po razpadu benda ME v Berlinu ustanovila Furious Few. Pridružil se jima je še Connor Fitzgerald in skupaj so se zaprli v studio, kjer so pripravili material za prvi album, ki bo izšel konec marca. Čaka nas neizprosni rokenrol z orglami in maničnim vokalom.
 
Rock band John F. Doe je bil ustanovljen leta 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju edinstvene in kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje v živo, leta 2015 pa je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Močen vokal in razločen vibrato vokalista Marka Zemljiča obogati raznoliko tehniko, melodične verze in uporabo raznovrstnih zvočnih efektov, ki jih priskrbita kitarist Aleš Svetina ter klaviaturist in back vokalist Luka Zemljič. Dinamično ritem sekcijo ustvarjata Bojan Marinko na bobnih in Tilen Knaflič na bas kitari. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki Indie in Garage rocka. Leta 2016 je skupina podpisala pogodbo z založbo Nika Records.
 
 
Vstopnina: 5 eur
 

sobota, 8. 4. ob 21.00 – TSO + Concrete Jellÿ

Severozahodno italijanski trio se glasbeno giblje nekje med sladžom in bluzom, skratka alternativni rock. Prvenec In-sanity je trojček izdal februarja lani pri bolonjski založbi Irma Records. Šest pesemskih kompozicij najbolj spominja na Neurosis in Alice In Chains. Bend pa  ̶  po njihovih besedah  ̶  ljubi QOTSA, Nirvana, Soundgarden, King Crimson, glasbeno progresivnost 70-ih in granč 90-ih let prej. stol., Genesis, Black Sabbath, Led Zeppelin, Beatles … In-sanity je album s konceptom mejnikov večine ljudi, s katerimi se morajo znova in znova boriti med družbeno sprejemljivim,včasih je najbolj nora stvar celo iluzija, da je srečo možno kupiti z denarjem, ter resničnimi potrebami človeka. V norem svetu sosedskega izvajalca zanima, kdo je tu nor (in kdo ne)? Včasih so tovrstne meje težko določljive. Torej ogromna strast do nečesa, kakor brezpogojna ljubezen do glasbe, lahko reši ogromno duš. Ali vsaj pripomore k manjši grenkobi življenja. Človeška slabost je tu opisana z opustom pretiranih čustev, tako pa se tema lahko razvije v čisti realizem. Izvrstnost debitantskega tria preizkusite sami, ne zamudite jih! I Radio Študent afterparty
 
Bend se je formiral leta 2014. V začetku je preigraval bolj hardrokovske in bluzovske izvajalce vseh časov z eksurzijami v glasbeno progresivnost in džez. Nato se je fokusiral na žive nastope po matični domovini (njen SZ), od gostiln do gledališč in manjših festivalov, tudi pri nas, na sosednjem Hrvaškem ter v Avstriji. 

Preberi več

 

torek, 18. 4. ob 21.00 – LOW PEAK CHARLIE

Low Peak Charlie se vračajo z novim albumom 
 
Iz viškega podzemlja se znova sliši rjovenje primorske zasedbe Low Peak Charlie, ki se po krajšem premoru vrača z novim albumom ČAS DISKET JE POZABLJEN. 18. aprila ga bodo premierno predstavili v klubu Channel Zero na Metelkovi.
 
Primorska zasedba se je v iskanju pravega zvoka odpravila v brloge kočevskega BearTracks Studia, kjer so v sodelovanju s producentom Robijem Bulešićem posneli osem komadov.
 
Album so posneli tudi s podporo banjaluškega festivala Demofest, kjer so julija 2014 prepričali žirijo in prejeli nagrado ter izdatno podporo za nadaljnje ustvarjanje. Po prvencu Kdo bo komu (2012) se vračajo bolj zreli, osebnoizpovedni in samorefleksivni - odraslo življenje ni šala - in zvočno bolj izpiljeni. Zvok, ki so ga iznašli z novim albumom, nakazuje že prvi »antisingle« Le Roj, ki je za instant konsumiranje občutno prezahteven, a ostane globoko v ušesih. 
 
Low peak Charlie so Primorci, ki prisegajo na eksploziven crossover rock. Njihovo tehnično suvereno avtorsko muziciranje jim omogoča, da lahkotno prehajajo med različnimi stili od duba do udarnih riffov, vse skupaj pa zaokrožijo s slovenskimi besedili o družbeno aktualnih temah.

Preberi več

 

sreda, 19. 4. ob 21.00 - JARDIER, gost: DANIEL VEZOJA

Jardier je 5-članska zasedba, katere glasbo zaznamujejo skladbe v katerih prevladuje izrazit, pripoveden vokal avtorja ter pevca Alexa, okoli katerega band v živo gradi premetene in sodobne aranžmaje, obenem pa ohranja prizvok tradicije, črpajoč iz bluesa, folka in Americane. 
 
Jardier so oktobra leta 2015 izdali prvi album, ki je naletel na pozitivne odzive tako javnosti kot glasbenih kritikov. Med številnimi koncertnimi prizorišči po Sloveniji so v lanskem letu kar nekajkrat nastopili in se predstavljali tudi v tujini, med drugim v Franciji, Avstriji ter Madžarski na festivalih kot so Europavox, Waves Wienna, Budapestshowcasehub med drugim pa leto prej, še pred izdajo albuma, tudi na festivalu INmusic v Zagrebu. 
 
Po uspešni lanskoletni promociji je prva naklada albuma pošla, zato Jardier to pomlad pripravljajo nov ponatis prvenca, obenem pa napovedujejo nastajanje novega albuma, ki bo izšel prihodnje leto. I Facebook I Instagram
 
Pred njimi bo nastopil Daniel Vezoja, ki pa je prav letos izdal svojo prvo ploščo, z naslovom Where the Light Resides.
 
JARDIER so:
Alex Raztresen / vokal, kitara
Andrej Zavašnik / bobni
Jure Pohleven / sintetizator, kitara
Dejan Slak / bas
Borut Perše / kitara

Preberi več