ProgramKoncerti

četrtek, 1. 6. ob 21.00 – MOLLY

Eden najbolj obetavnih mladih dreampop/shoegaze bendov ta hip se le nekaj dni po turneji v Veliki Britaniji in tik pred nastopom na festivalu Indirekt v Umagu premierno predstavi tudi v Sloveniji.
 
Avstrijski duo MOLLY bazira na atmosferičnem zvoku lebdečih in odmevajočih kitar značilnih za dreampop, z občasnimi skoki v glasnejše, distorzirano gejzanje. Poleg bobnov in kitar se v njunih skladbah znajdejo tudi sintetizatorji in drum machine.
 
MOLLY sta do danes svoje delo zabeležila na dveh EP-jih – ''As Years Go By'' in ''Sun Sun Sun'' (oba 2016), v zadnjem času pa se posvečata predvsem koncertiranju, med drugim sta bila predvozača The KVB, The Telescopes, na nedavni francoski turneji pa sta publiko ogrevala pred američani XIXA. I Bandcamp

Preberi več

 

sobota, 3. 6. ob 21.00 - Level 6: PILE + Dandelion Children

Level 6 prinaša povratnike na odrske deske Channela Zero, že skorajda kultne bostonske razgrajače Pile, ki bodo nastopili v družbi enega najbolj produktivnih domačih indie rock bendov Dandelion Children. Vstop je mogoč in priporočan že uro prej, ko se odpre razstava oblikovanja, animacije in koncertne fotografije, ki bo obeležila konec prve sezone Level Up koncertov.
 
Ameriška post hardcore noise rock skupina Pile se po oktobrskem koncertu v sklopu evropske turneje, na kateri predstavlja svoj najnovejši album, vrača v klub Channel Zero. Bostončani, katerih komade zaznamuje "dihotomija hrupa in umirjenosti", so letos pri založbi Exploding in Sound izdali že svoj četrti dolgometražni album z naslovom A Hairshirt of Purpose, ki si je na glasbenem portalu Pitchfork prislužil oceno 7,7. Tako kot vsakič do zdaj, Pile z novo izdajo raziskujejo nov teritorij. Izdelka so se lotili bolj premišljeno in A Hairshirt of Purpose tako odraža bolj zaključeno celoto kot dosedajšnji albumi. Hkrati pa je to ena bolj melodičnih in melanholičnih izdaj bostonske četverice, ki se še najbolj približa času, ko je Pile predstavljal le frontman Rick Maguire. Seveda pa si četverica tekom albuma pušča dovolj prostora za besnenje, ki kohezivnost še dodatno začini.

Preberi več

 

sobota, 10. 6. ob 21.00 – Japanese New Music Festival 2017

Japanese New Music Festival je predstavitvena turneja, ki se v Evropo vrača maja 2017 in v okviru katere trio Tatsuya Yoshida (Ruins), Makoto Kawabata (Acid Mothers Temple) in Atsushi Tsuyama (ex. Acid Mothers Temple) nastopajo v več različnih sestavah, in sicer kar v osmih. Skupine mešajo in dekonstruirajo raznorodne zvrsti glasbe - od psihedeličnega rocka, progresivnega jazza, klasičnih in sodobnih kompozicij, do eksperimentalne in etno glasbe. Njihov zvok je brezsramno težko opredeljiv, v njem pa je nedvomno mogoče začutiti sledi Franka Zappe in njegovega prepričanja, da je humor bistven del glasbe. Vsak član prinaša bogastvo glasbenega učenja, znanja in izkušenj, postava na letošnji turneji pa so zasedbe:

Ruins Alone, Acid Mothers Temple SWR, Akaten, Zoffy, Zubi Zuva X, Psyche Bugyo, Atsushi Tsuyama Solo, Makoto Kawabata Solo. 

Preberi več

 

četrtek, 15. 6. ob 21.00 – JIMMY BARKA EXPERIENCE

Po treh dolgih letih se ljubljanski trojček Jimmy Barka Experience vrača v Channel Zero. Vmes je izkušnje nabiral in svež material pilil na nastopih, festivalih in v matični kleti. Izdal je tudi mini album Stolen Boats. Kot ponavadi, tudi tokrat ne bo šlo brez novo skomponiranih pasaž in kosov. In ne brez divje, a ubrane vožnje od Peruja do Bakuja!
 
Marjan Stanić – drums
Bakto – turntables
Borka – turntables 
 
Povezave:
- Stolen Boats mini album (2016, rx:tx)  
 

Koncert ob 22:30h. Pred in po koncertu se bo okoli gramofonov smukal Woo-D.

Preberi več

 

Zadnje objave