ProgramKoncerti

četrtek, 21. 9. ob 21.00 – Level 7: Svemirko + M O R V E R N

Na otvoritev nove sezone Leveł Up koncertov prihaja vroči hrvaški emo-macho synthpop guru Svemirko, ki bo s svojim sveže sestavljenim bendom razplesal vaša srca. Pred njim bo nastopil M O R V E R N, indie jangle pop solo projekt Jana Cizeja, bivšega kitarista klubskih maratoncev HAY.
 
Svemirko je nova inkarnacija glasbenika in producenta Marka Vukovića, ki je do sedaj ustvarjal pod mnogo psevdonimi, kot so Kimekai in Nikonar. Tokratni glasbeni zasuk pa je prav poseben, saj gre za nekaj novega in drugačnega od teh prejšnjih projektov. Pred dvema letoma se je Vuković odločil, da bo začel pesmi pisati v maternem jeziku, in tako je v začetku leta 2017 objavil svoj prvenec Vanilija, ki je izšel pri založbi više manje zauvijek. Album je bil odlično sprejet tako s strani kritikov kot poslušalstva, zanimivo pa je Svemirko za format izbral VHS videokaseto, na kateri vsako pesem spremlja tudi video material. Vanilija je zbirka intenzivnih, zvočno aromatičnih in plesnih pesmi, ki jih Vuković označuje kot emo-macho pop glasbo in opisuje kot nov derivat synthpopa. Album je snemal, zmiksal in sproduciral sam, masteriziral pa ga je glasbenik Vinyl Williams.  

Preberi več

 

torek, 3. 10. ob 21.00 – BLASPHERIAN, INCARCERATION

Po štirih letih se s promocijo prihajajočega četrtega albuma, ki izide pri Dark Descent Records, v Evropo vračajo ameriški death-metalci Blaspherian. V death-metalskem dvojčku bodo prvič nastopali z nemško-brazilskimi Incarceration, katerih albumska novost je nujna. Obvezna udeležba za vsakega glasbenega ekstremneža, od stare Sepulture, Sadistic Intent, Nihilist do Incantation in Immolation.
 
BLASPHERIAN (death metal / ZDA)
Z vrsto uspešnih izidov na založbah Deathgasm, Iron Bonehead in Blood Harvest se death-metalska entiteta vrača na Staro celino z novim, četrtim albumom, ki naj bi izšel pri koloradski založbi Dark Descent. Nujna udeležba za vse, ki poznate Incantation, Immolation in Deicide. Veste, kaj lahko pričakujete!
 
INCARCERATION (death metal / Brazilija, Nemčija)
Po turnejah skozi 12 držav z bendi: Dead Congregation, Unaussprechlichen Kulten in Escarnium ter po udeležbah na festivalih, kot so: nemški Party San, danski Killtown, češki Obscene Extreme, nizozemski Incubate ter irski Siege of Limerick, Incarceration sledi promociji svojega novega albuma. Tokrat se predstavlja v dvočlanski zasedbi. Ubijalski death-metal napad za ljubitelje Repugnant in Repulsion.
 
Vstopnina: 8 eur
 
 

četrtek, 12. 10. ob 21.00 - MOUNTAIN, WE JUST DON'T

MOUNTAIN je četverec iz Celovca, ki smo ga lahko slišali, kot predskupino post rokerjev God Is An Astronaut lansko leto v Kinu Šiška. Prvenec Evolve so izdali septembra lani pri založbi Shunu Records. Bujni zvočni vzorci, krepke basovske linije in težki utripi se zapletejo v glasbene niti, ki so stkane v zvočne pokrajine in oblikujejo pripovedne loke. To je pristop ustvarjanja glasbe, ki ga izvajajo Mountain - štiri delni instrumentalni rock postroj iz Beljaka / Avstrije. Nič manj kot pripovedovalsko, Mountain vzame poslušalca na potovanje skozi svojo glasbo. Občasno poslušalca potiskajo z zvoki mogočnimi kot gore, spet drugič ga povedejo skozi sobane prekrasnih stvari.
 
V poskusu opredeliti zvok Mountain bolj konkretno se je treba vrniti k osnovnim kategorijam, saj jim pripisati neko zvrst običajno ne uspe. Dovolj bi bilo reči: lahko je glasno, lahko je tiho, lahko je ostro in ogrožujoče, in se le malo kasneje razvije v krhko lepoto. Dinamika je ključnega pomena. I Facebook
 
WE JUST DON'T je radiu neprijazen ljubljanski inštrumentalni power trio, ki se giblje med tradicijami psihadelije, progresive in stonerja. Konec februarja 2014 so se Gašper Kirn, Miha Brvar in Štefan Rot zbrali na prvem "jamu" in že v nekaj mesecih začeli tudi že s koncertiranjem. Iz svojih "jam" začetkov so sčasoma prešli na bolj strukturiran in konceptualen pristop h glasbi. Za časa svojega delovanja so nastopili po različnih klubskih in festivalskih odrih v Ljubljani in Sloveniji, junija 2016 pa so izdali tudi svojo prvo kratko ploščo The D. I Bandcamp

Preberi več