ProgramKlubski večeripetek, 25.09. ob 23.00 – Filter x CUF x Bojler: ZORA JONES

petek, 25.09. ob 23.00 – Filter x CUF x Bojler: ZORA JONES

ZORA JONES (Fractal Fantasy; Es)
Freeverse & DJ Peglasus
DVS & Fvton
Cookie & Sunneh
Bartillier
 
Tretjo zaporedno klubsko sezono Filter x CUF dogodkov v klubu Channel Zero začenjamo okrepljeni z novogoriškimi somišljeniki Bojler in z gostovanjem barcelonske futuristke Zore Jones.
 
Glasbo Zore Jones je težko opredeliti, saj ni vezana na določen žanr, čeprav je sama dobra poznavalka mnogih. Svojo naklonjenost južnjaškemu rapu, čikaškemu footworku ter klubski glasbi New Jerseyja, Baltimora in drugih krajev združuje s futurističnimi elementi in melodično spletenimi zvočnimi učinki oddrobljenih kristalov in raztreščenega stekla. Rezultat je edinstven zvok, ki daje vtis, da prihaja iz vesolja, a se hkrati najbolj domače počuti na plesišču kluba.
 
Zora je pozornost pritegnila že s kultnima komadoma If you want that (Mixpak, 2012) in Money Cat (Pelican Fly, 2013), novo poglavje pa je začela, ko sta z orkestralnim mojstrom Sinjinom Hawkom (znan po sodelovanju z imeni, kot so Just Blaze, Gangsta Boo, Cashmere Cat, Kanye West itd.) zagnala  avtorski projekt  Fractal Fantasy.  Prvotno zasnovan kot serija sci-fi videospotov, objavljenih na spletu med letoma 2013 in 2015, je po izjemnem odzivu in številnih prošnjah po komadih prerasel v prvo izdajo. Kompilacija z naslovom Visceral Minds poleg protagonistov vsebuje širok nabor eminentnih  gostov – od stebrov nove generacije kolektiva Teklife (DJ Taye) in ekscentričnih LA hip hop producentov (P. Morris) do glavnih predstavnikov vogue/ballroom  scene (MikeQ) in ustanoviteljev slovite založbe Night Slugs (L-Vis 1990). Izdajo kompilacije sta pospremila s turnejo po ZDA, kjer sta nastopala ob boku izvajalcev, kot so Sicko Mobb in Murlo, na poti pa ustvarila nov material, ki naj bi luč sveta ugledal v prihodnjih mesecih. I Soundcloud
 
Ob boku Zore Jones tokrat izbrana ekipa domačih Filter, CUF in Bojler DJev: Bartillier, Cookie, DJ Peglasus, DVS, Freeverse, Fvton in Sunneh.     
 
Vstopnina: 7 eur
 
 
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
 
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
 
 

Zadnje objave